Для приготування такого плову навіть каструлю забруднювати не потрібно: хитрий рецепт
- Автор
- Дата публікації
Читати російською
- Автор
Цей рецепт точно буде у вас в закладках
Як правило, ароматний плов готується із баранини або свинини з використанням спеціального сорту рису. Однак приготувати цю страву можна і зі звичайного рису та курячого м’яса.
До того ж за рецептом Today вам навіть не доведеться бруднити каструлю — ми готуватимемо плов на сковороді. Він вийде таким же смачним і ситним, попри те, що готування займе набагато менше часу.
Як приготувати плов з куркою на сковороді
Інгредієнти:
- куряче філе – 500 г;
- круглий рис – 500 г;
- цибуля – 2 шт.;
- морква – 2 шт.;
- часник – 6 зубчиків;
- сіль, приправа для плову – до смаку;
- олія – 100 мл.
Спосіб приготування:
- Для початку підготуємо усі інгредієнти. Цибуля та морква чистимо. Цибулю нарізаємо великими шматочками, моркву натираємо на великій тертці або нарізаємо тонкими півкільцями. Куряче філе миємо та нарізаємо невеликими шматочками.
- Розігріваємо сковороду з рослинною олією, викладаємо цибулю та обсмажуємо її до золотистості. Додаємо до нього моркву, а через 3-5 хвилин підготовлене м’ясо.
- Обсмажуємо все протягом п’яти хвилин, потім додаємо спеції, перець, сіль.
- Додаємо до сковороди воду таким чином, щоб вона покривала м’ясо. Накриваємо все кришкою і тушкуємо протягом 20-25 хвилин.
- Рис миємо, відправляємо в сковороду і знову заливаємо водою так, щоб вона на 1,5-2 сантиметри покривала рис. Тушкуємо все під кришкою 15 хвилин.
- Через вказаний час до сковороди відправляємо часник. Накриваємо все кришкою і готуємо до повного вбирання води — це піде близько 10 хвилин.
Даємо плову настоятися і подаємо до столу разом із улюбленим салатом. Смачного.