Натуральне чи підробка? Як перевірити масло в домашніх умовах

Читать на русском
Автор
553
Краще перевірити масло перед тим, як вживати його в їжу Новина оновлена 03 квітня 2024, 23:19
Краще перевірити масло перед тим, як вживати його в їжу. Фото pexels.com

Перевірити масло можна самостійно

Вершкове масло — популярний продукт, який ми часто вживаємо в їжу. Тому дуже важливо, щоб продукт був якісним та натуральним. "Телеграф" вже розповідав, як перевірити свіжість яєць у домашніх умовах, а сьогодні ділиться, як відрізнити натуральне масло від ненатурального.

Є кілька простих ознак, які ви точно помітите в якісному маслі і які розкажуть про його натуральність, пише rbc.ua. Також є способи, як відрізнити підробку.

Яким має бути натуральне масло

У якісному маслі повинні бути тільки тваринні жири та натуральні компоненти. Саме тому дійсно якісне масло не може коштувати дуже дешево.

Масло з коров’ячого молока має бути жовтувато-білого відтінку. При цьому в теплу пору року масло може бути жовтішим, ніж у зимовий період.

Масло має бути однорідним за кольором, не мати ніяких сторонніх запахів та смаків.

Як перевірити натуральність масла

Смак. Справжнє масло має виражений вершковий смак і легко ковтається. Якщо з’їсти шматочок масла, то після нього в роті не повинно бути відчуття нав’язливої плівки. Якщо запили масло водою і відчули цю плівку — масло ненатуральне.

Заморожування. Якщо заморозити якісне масло, то потім розрізати його не вийде — воно буде колотись і сипатись. Також не вдасться намазати його на хліб.

Тепло. Якщо залишити шматочок масла при кімнатній температурі, воно буде просто розм’якшуватися. А ось підробка може покриватись крапельками води.

Окріп. Якщо масло натуральне, то окропі воно почне швидко розчинятися, а потім видасть на поверхню води шар жиру. Якщо масло в окропі почало танути і розпадатися на дрібні пластівці — це підробка

Раніше "Телеграф" розповідав, як перевірити натуральність молока в домашніх умовах. Є два простих способи.