Від мошки та брудного нальоту: чим помити лобове скло автомобіля весною

Читать на русском
Автор
Помити скло машини можна підручними засобами Новина оновлена 03 квітня 2024, 18:06
Помити скло машини можна підручними засобами. Фото Freepik

Ці засоби ефективно видаляють наліт та сліди комах

У теплу пору року багато водіїв стикаються з проблемою, коли до лобового скла машини прилипають мухи, бабки, мошкара та інші комахи. Вирішити цю проблему можна за допомогою простих підручних засобів. "Телеграф" вже розповідав про ціни на заправку кондиціонера авто, а сьогодні ділиться, чим помити лобове скло, щоб швидко і недорого.

Звичайно, можна купити готові засоби для лобового скла, які захищають від мошкари та бруду, пише unian.net. Однак, можна і заощадити, використавши підручні засоби.

Чим відмити лобове скло автомобіля

Столовий оцет 9%

Оцет є на кожній кухні, і він коштує недорого. Розчиніть у відрі води склянку оцту, змочіть у розчині чисту ганчірку і протріть нею лобове скло. Оцет допоможе швидко видалити брудний наліт та сліди комах. Потім промийте скло теплою водою та витріть насухо мікрофіброю.

Засіб для миття посуду

Теж хороший бюджетний засіб для миття лобового скла. Цей засіб добре піниться і здатний делікатно очищати поверхню лобового скла. Спеціальну губку для миття машини змочіть водою і додайте кілька крапель засобу для миття посуду. Протріть скло та інші проблемні місця, а потім змийте теплою водою та витріть насухо чистою мікрофіброю.

Солодка газована вода

Солодка газована вода часто використовується водіями для очищення машини від іржі, чищення ковпаків коліс або для натирання гуми. Однак, газованку можна використовувати і для очищення лобового скла від слідів комах. Просто вилийте пляшку солодкої води на скло, протріть поверхню м’якою губкою та змийте теплою водою. Слідкуйте, щоб на поверхні скла не залишалося слідів солодкої води, інакше вона стане ще більшою принадою для комах.

Раніше "Телеграф" розповідав про три прості способи нагострити кухонну тертку своїми руками. Із цим впорається кожна господиня.