Навіть паски "падають": страшні помилки, через які випічка не виходить пишною

Читать на русском
Автор
Варто знати це, перш ніж братися до тіста
Варто знати це, перш ніж братися до тіста. Фото mahala.com.ua

Поширені помилки у роботі з тістом

Зовсім скоро чимала кількість кулінарів готуватиме великодні паски. До речі, ми розповідали, як приготувати вегетеріанську паску. Дріжджове тісто для будь-якого виробу — будь то паска чи апетитні пироги — об’єднується тим, що дня гарного ефекту воно повинно підрости і залишитись пишним.

Якщо ж ваша випічка не піднімається, а тісто всередині залишається сирим, це може бути пов'язано з деякими помилками. Разом із Pixelinform розповідаємо про розповсюджені огріхи, які кулінари допускають під час приготування тіста.

Непросіяне борошно

Перед приготуванням тіста обов'язково просійте борошно. Це збагатить його киснем, що допоможе тісту краще піднятися і зробить випічку більш повітряною.

Холодні продукти

Дістаньте молоко, кефір, олію та яйця з холодильника заздалегідь. Теплі продукти роблять тісто ніжнішим і м'якшим, воно краще замішується.

Неправильний заміс

Не просто змішуйте інгредієнти, а чітко дотримуйтесь інструкцій рецепту. Добре вимішайте тісто, щоб воно стало однорідним і еластичним.

Холодна духовка

Завжди розігрівайте духовку перед випіканням. Оптимальна температура для більшості видів випічки становить 180°C.

Перепад температур

Не відкривайте духовку занадто часто під час випікання. Перепад температур може призвести до того, що тісто осяде. Рекомендується не відкривати дверцята духовки протягом принаймні перших 20 хвилин приготування.

Дотримуючись цих простих порад, ви зможете готувати пишні та ароматні пироги та паски, які завжди будуть радувати вас своїм смаком. Приміром, ми ділились рецептом дуже смачної і ароматної паски.