Встигнете за 15 хвилин до приходу гостей: простий і бюджетний салат на швидку руку
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
Радість для очей та шлунка
У період Великого посту віруючим забороняється вживати м’ясні продукти, рибу, яйця, молоко, алкогольні напої. Ласувати можна тільки рослинною їжею — фруктами, овочами, грибами, горіхами.
Саме тому нагоді овочевий салат за рецептом Shuba. З солодко-солоним присмаком, кислими нотками лимонного соку він смачний навіть без заправки. Якщо вам не вистачає соусу чи олії, можете їх додати – все залежить від особливостей вашого раціону та смаків. До того ж, один із плюсів страви — готується вона за лічені хвилини.
Як приготувати овочевий салат без заправки
Інгредієнти на 2 порції:
- томати – 1 шт.;
- огірок свіжий – 1 шт.;
- морква – 1 шт.;
- перець солодкий – 1 шт.;
- сіль – на свій смак;
- зелень – 20 г;
- лимон, сік — 20 г.
Спосіб приготування:
- Підготуємо необхідні інгредієнти. Всі овочі ретельно миємо та сушимо.
- Чистимо і нарізаємо брусочками моркву. У перцю видаляємо серцевину та перетинки, м'якуш нарізаємо соломкою.
- Томати нарізаємо невеликими скибочками, огірок – тонкими кружальцями. Дрібно нарізаємо зелень.
- Усі підготовлені овочі разом із подрібненою зеленню викладаємо в салатник. Все солимо, поливаємо соком лимонним, перемішуємо і подаємо на стіл.
Дуже смачним виходить пісний салат із нутом. Спробуйте і переконайтеся самі.