Це потрібно терміново прибрати: що не можна зберігати на підвіконні

Читати російською
Автор

Перевірте, які речі не можна зберігати на підвіконні

Через брак вільного місця на підвіконні, як і на балконі, часто виявляються предмети, які там не повинні бути. Іноді там зберігають косметику та навіть електроніку. Але із цим треба бути обережним. І не тільки через те, що предмети можуть стати непридатними. Деякі можуть навіть становити небезпеку, попереджає Homes and gardens.

Що не можна зберігати на підвіконні

Є цілий список речей, які слід зберігати на підвіконні. Перш за все це електронне обладнання, оснащене акумуляторами. Сонячні промені, що падають на ці пристрої, можуть нагріти акумулятори, що знаходяться всередині них. У крайніх випадках це пов’язано з ризиком спалаху та вибуху.

Будь-які аерозольні косметичні засоби, такі як дезодоранти або лаки для волосся, також слід прибрати з підвіконня. Підвищення температури, викликане впливом сонця, може призвести до збільшення тиску і, таким чином, викликати вибух.

Дзеркало для макіяжу також потрібно переставити в інше місце. Сонячні промені, сфокусовані дзеркалом на папері, можуть спричинити пожежу.

Сильне сонце, що випускає УФ-випромінювання, може швидко зруйнувати деякі косметичні засоби, наприклад креми. Сонячні промені часто спричиняють їх розрідження або втрату цінних властивостей. З тих же міркувань не варто зберігати на підвіконні лікарські засоби.

Раніше "Телеграф" розповідав, які речі не рекомендується зберігати у ванній кімнаті. Вологість та перепади температури можуть швидко зіпсувати їх.