Мийка з нержавіючої сталі блищатиме: 3 найефективніші засоби для її чищення

Читать на русском
Автор
Чистка мийки з нержавіючої сталі
Чистка мийки з нержавіючої сталі. Фото Canva

Відмити нержавіючу сталь можна навіть домашніми засобами

У багатьох людей є побутова техніка, виготовлена з нержавіючої сталі. Вона — дуже практична для щоденного використання. Утім, аби вона добре виглядала та не мала розводів, треба постійно її чистити.

Найпростіший варіант — відмивати прилади чи мийку з цього матеріалу, одразу після користування. Тоді не доведеться витрачати багато часу, пише Sante+. Є три засоби, які у цьому допоможуть.

Оцет

Оцет — дієва речовина проти жирних плям і вапнякових розводів. Поєднайте оцет з водою у пропорції 1:2. Намочіть у ньому губку чи ганчірку та почистіть мийку. Після цього витріть ганчіркою, змоченою у чистій воді, а тоді — насухо.

Пар

Перевага такого методу, у тому, що пара не містить агресивних речовин. Тому немає ризику подряпати поверхні. Натомість завдяки високій температурі, мийка блищатиме чистотою. Просто налийте у пароочисник воду та увімкніть його. Пару спрямуйте на потрібну техніку з нержавіючої сталі, щоб позбутися плям. Водночас витирайте ганчіркою проблемні місця.

Оливкова олія

Її слід розмішати з оцтом, адже він ефективно усуне забруднення, тоді як олія — надасть техніці блиску. Поєднайте оцет з водою та перелийте у пульверизатор. Розпилюйте на потрібні місця. А після цього налийте трохи оливкової олії на ганчірку та натирайте.

Раніше "Телеграф" писав, чим відмити лійку для душу, щоб сяяла як нова. Знадобиться один простий народний засіб, який є на кухні у кожного.