Більше так не робіть: як не можна сушити мокре взуття

Читать на русском
Автор
Мокре взуття потрібно сушити, інакше воно зіпсується
Мокре взуття потрібно сушити, інакше воно зіпсується. Фото zprz.city

Дієві лайфхаки доступні кожному

На зміну холодній зимі прийшла весна, а разом з нею — і можливі дощі. Мокре взуття, яке періодично потрібно сушити, завжди додає клопоту.

Однак зробити це можна просто й легко, якщо знати деякі лайфхаки. Зокрема, висушити взуття можна за допомогою солі або скориставшись іншими методами. Якими саме — розповідають на порталі "Ukr.Media".

Як висушити мокре взуття

Перший і, можливо, найпростіший спосіб, відомий багатьом, зокрема й від бабусь, — це використання газет. Вкладіть зім'яті газети в взуття й залиште його на кілька годин. Тонкий папір вбере в себе вологу, що допоможе взуттю висохнути швидше. Однак цей метод не підходить для взуття зі шкіри або замші, оскільки газети можуть залишити сліди на поверхні.

Інший метод — використання спеціальних сушарок для взуття. Вони працюють на основі нагрівального елемента, який рівномірно розподіляє тепло всередині. Цей спосіб є найбільш ефективним і безпечним для всіх типів взуття.

Третій метод — використання фена. Направте потік гарячого повітря всередину взуття і сушіть його до повного висихання. Цей спосіб дає швидкий результат, але може пошкодити взуття зі шкіри або замші, якщо дмухати гарячим повітрям занадто довго.

Є ще один поширений спосіб сушіння взуття — на батареї. Однак експерти з догляду за взуттям не рекомендують його. Під час цього процесу матеріал, з якого зроблено взуття, може перегрітися, особливо це стосується шкіри або замші, що може призвести до їх деформації і втрати форми. Крім того, сушіння взуття на батареї може спричинити появу неприємного запаху. Це пов'язано з тим, що при високій температурі бактерії і грибки, які перебувають усередині взуття, починають активно розмножуватися.

Раніше ми публікували три способи захистити взуття від дощу. Перше, що треб зробити — видалити з поверхні пил і дрібне сміття.