Смачніше навіть звичайних: для таких оладок вам не знадобиться ні яйця, ні кефір

Читать на русском
Автор

Цей рецепт точно буде у вас в закладках

У період Великого не можна вживати м’ясні продукти, рибу, яйця, молоко, алкогольні напої. Однак це не привід відмовлятися від звичних оладок.

Разом з "Бабусиними рецептами" ми приготуємо їх без яєць та кефіру — на молоці та дріжджах. Однак на смак такі оладки не відрізнятимуться від класичних — можливо, ви продовжуватимете їх готувати навіть після Великодня?

Як приготувати пісні оладки без яєць та кефіру

Інгредієнти:

  • цукор – 1 ст. л.;
  • сіль — 0,5 ч. л.;
  • тепла вода – 250 мл;
  • дріжджі сухі – 1 ч. л.;
  • борошно — 260 г;
  • олія соняшникова – 1 ст. л.

Спосіб приготування:

  1. У миску виливаємо воду. У неї висипаємо сухі дріжджі та цукровий пісок, все ретельно перемішуємо.
  2. В отриману масу додаємо сіль, вливаємо олію і знову добре перемішуємо.
  3. Туди ж поступово, частинами додаємо борошно і замішуємо густе тісто. Накриваємо його харчовою плівкою та залишаємо на 30-40 хвилин "відпочити". Після перемішування тісто більше не потрібно.
  4. Розігріваємо сковороду з рослинною олією. Ложкою викладаємо тісто, формуючи оладки. Обсмажуємо їх на середньому вогні під кришкою з боків до золотистого кольору.

Раніше ми ділилися хитрим рецептом пісних цибульних котлет. З ним ви полюбите цибулю.