Смачніше навіть звичайних: для таких оладок вам не знадобиться ні яйця, ні кефір
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
Цей рецепт точно буде у вас в закладках
У період Великого не можна вживати м’ясні продукти, рибу, яйця, молоко, алкогольні напої. Однак це не привід відмовлятися від звичних оладок.
Разом з "Бабусиними рецептами" ми приготуємо їх без яєць та кефіру — на молоці та дріжджах. Однак на смак такі оладки не відрізнятимуться від класичних — можливо, ви продовжуватимете їх готувати навіть після Великодня?
Як приготувати пісні оладки без яєць та кефіру
Інгредієнти:
- цукор – 1 ст. л.;
- сіль — 0,5 ч. л.;
- тепла вода – 250 мл;
- дріжджі сухі – 1 ч. л.;
- борошно — 260 г;
- олія соняшникова – 1 ст. л.
Спосіб приготування:
- У миску виливаємо воду. У неї висипаємо сухі дріжджі та цукровий пісок, все ретельно перемішуємо.
- В отриману масу додаємо сіль, вливаємо олію і знову добре перемішуємо.
- Туди ж поступово, частинами додаємо борошно і замішуємо густе тісто. Накриваємо його харчовою плівкою та залишаємо на 30-40 хвилин "відпочити". Після перемішування тісто більше не потрібно.
- Розігріваємо сковороду з рослинною олією. Ложкою викладаємо тісто, формуючи оладки. Обсмажуємо їх на середньому вогні під кришкою з боків до золотистого кольору.
Раніше ми ділилися хитрим рецептом пісних цибульних котлет. З ним ви полюбите цибулю.