Смачніше навіть звичайних: для таких оладок вам не знадобиться ні яйця, ні кефір

Читать на русском
Автор
606
На смак ніхто не відрізнить від звичайних
На смак ніхто не відрізнить від звичайних. Фото shuba.life

Цей рецепт точно буде у вас в закладках

У період Великого не можна вживати м’ясні продукти, рибу, яйця, молоко, алкогольні напої. Однак це не привід відмовлятися від звичних оладок.

Разом з "Бабусиними рецептами" ми приготуємо їх без яєць та кефіру — на молоці та дріжджах. Однак на смак такі оладки не відрізнятимуться від класичних — можливо, ви продовжуватимете їх готувати навіть після Великодня?

Як приготувати пісні оладки без яєць та кефіру

Інгредієнти:

  • цукор – 1 ст. л.;
  • сіль — 0,5 ч. л.;
  • тепла вода – 250 мл;
  • дріжджі сухі – 1 ч. л.;
  • борошно — 260 г;
  • олія соняшникова – 1 ст. л.

Спосіб приготування:

  1. У миску виливаємо воду. У неї висипаємо сухі дріжджі та цукровий пісок, все ретельно перемішуємо.
  2. В отриману масу додаємо сіль, вливаємо олію і знову добре перемішуємо.
  3. Туди ж поступово, частинами додаємо борошно і замішуємо густе тісто. Накриваємо його харчовою плівкою та залишаємо на 30-40 хвилин "відпочити". Після перемішування тісто більше не потрібно.
  4. Розігріваємо сковороду з рослинною олією. Ложкою викладаємо тісто, формуючи оладки. Обсмажуємо їх на середньому вогні під кришкою з боків до золотистого кольору.

Раніше ми ділилися хитрим рецептом пісних цибульних котлет. З ним ви полюбите цибулю.