Забудете про походи в салон: лайфхаки та підказки, як пофарбувати волосся в домашніх умовах

Читать на русском
Автор
506
Освіжити колір або пофарбувати відросле коріння можна своїми руками Новина оновлена 01 квітня 2024, 21:03
Освіжити колір або пофарбувати відросле коріння можна своїми руками. Фото Freepik

Є кілька простих правил, як фарбувати волосся вдома

Щоб красиво пофарбувати волосся та освіжити зачіску, зовсім не обов’язково йти до салону краси та викидати чималу суму грошей. Зробити гарне фарбування волосся можна своїми руками. "Телеграф" вже розповідав, як підстригти чубок своїми руками, а сьогодні ділиться порадами та лайфхаками, як красиво пофарбувати волосся в домашніх умовах.

Дуже важливо пам’ятати, що якщо на шкірі голови є якісь ушкодження, прищики, ранки чи садна, фарбування волосся краще відкласти, пише unian.net. Також не варто фарбувати волосся, якщо ви щойно зробили хімічну/біологічну завивку або фарбували волосся хною. Краще зробити перерву в 10-14 днів і тільки тоді фарбувати стійкою фарбою.

Що потрібно для фарбування волосся вдома?

Фарба для волосся. Якщо у вас коротке волосся, вистачить однієї упаковки, якщо волосся нижче плечей — беріть дві. Віддавайте перевагу якісній фарбі, тоді результат буде кращим.

Гребінець із дрібними зубчиками.

Пензлик для нанесення фарби. Якщо немає пензля, можна скористатися зубною щіткою.

Скляна або пластикова миска для змішування фарби, але тільки не металева

Шпильки або затискачі для волосся, найкраще пластикові.

Рукавички (зазвичай є в упаковці із фарбою).

Жирний крем/вазелін.

Як пофарбувати волосся вдома — інструкція

Перед тим, як приступати до фарбування волосся, необхідно зробити тест, нанісши фарбу на маленьку ділянку шкіри, наприклад, на руці. Якщо через 15 хвилин немає почервоніння чи сверблячки, значить можна фарбувати волосся.

Ще до того, як ви візьмете в руки пензлик, змастіть лоб, вуха та шкіру по всьому контуру росту волосся жирним кремом, це допоможе уникнути забарвлення цих ділянок.

Приготуйте суміш фарби в мисці, точно дотримуючись інструкції в упаковці.

Якщо раніше ви вже фарбували волосся, найкраще наносити фарбу на відросле коріння. Якщо фарбуєтеся вперше, починайте наносити фарбу пензликом від чола, до скронь і далі до потилиці. А потім приступайте до фарбування коренів та пасм по всій голові. Готові зафарбовані пасма можна заколоти затискачами, щоб не заважали.

Якщо залишилася фарба, рівномірно розподіліть її по всьому волоссю на голові. Вдруге використовувати цю фарбу вже не можна.

Пофарбоване волосся зберіть у пучок. Замотувати голову в пакет чи рушник не варто, це дуже сушить волосся.

Змивайте фарбу через час, зазначений в інструкції, не варто перетримувати фарбу, сподіваючись на кращий результат. Це навпаки може зашкодити волоссю.

Якщо в упаковці є спеціальний бальзам, використовуйте його, як зазначено в інструкції.

Після фарбування волосся краще сушити природним шляхом, а не феном.

Раніше "Телеграф" розповідав про три способи підрівняти кінчики волосся своїми руками. З цими лайфхаками ви забудете дорогу до перукаря.