Орхідеї будуть усипані квітами: ось у чому їх потрібно замочити

Читать на русском
Автор
581
Рослина буде буяти бутонами
Рослина буде буяти бутонами. Фото Згенеровано ШІ ("Телеграф")

Простий спосіб стимулювати квітку після зими

Квітучі орхідеї – чудова прикраса підвіконня. Після холодів та відсутності нормального світла взимку квіти потребують додаткового догляду. З настанням весни можна подбати і про стимуляцію цвітіння орхідеї.

Якщо ви хочете, щоб орхідеї випустили нові квіти і стали сильнішими, приготуйте домашнє добриво та внесіть його у вазони на початку весни.

Чим підгодувати орхідеї навесні

Насамперед очистіть листя орхідеї від зайвого пилу. Таким чином квітка отримає кращий доступ до світла. Найкраще це робити ватним диском, змоченим водою та невеликою кількістю лимонного соку. А потім приготуйте просте підживлення для квітки.

Налийте 2 склянки води у велику каструлю і доведіть до кипіння. Потім вимкніть вогонь і дайте охолонути приблизно 20 хвилин. Температура води має бути близько 30°С. Тепер додайте у воду 5 розчавлених зубчиків часнику та ½ таблетки янтарної кислоти.

Перемішайте інгредієнти та залиште приблизно на годину. Потім процідіть добрива через сито і перелийте в миску. Помістіть орхідеї в миску приблизно на пів години. Проводьте обробку кожні 30 днів і рослина рясно цвістиме.

Раніше "Телеграф" розповідав, чому фікус може втрачати листя навесні. А також про те, як це виправити.