Дверцята духовки блищатимуть як нові: чим їх почистити

Читать на русском
Автор
Миття духовки дієвими засобами Новина оновлена 01 квітня 2024, 15:32
Миття духовки дієвими засобами. Фото Freepik

Один незвичний засіб вразить своєю ефективністю у чищенні

Практично у кожній кухні стоїть духова піч, в якій ми готуємо різні страви. Через певний час на дверцятах техніки накопичується жир і частинки їжі. Звичайними мийними засобами, буває не сила впоратися з цим завданням. Постає питання, як і чим її відмити.

Через забрудненість дверцят духовки, ми можемо навіть не бачити, як запікається наша страва, і чи вже час її діставати. Тому чистка техніки стає просто необхідністю. Фахівчиня з прибирання місіс Гінч запитала у своїх читачів, які вони розв'язують цю проблему, пише видання Еxpress.co.uk.

Найдієвішим засобом для чищення духовок виявилися таблетки для посудомийних машин. Такий метод виявився найпопулярнішим серед ста коментарів. Потрібно занурити таблетку у воду, аби вона стала вологою. Так треба зробити, щоб не пошкодити скло духовки. І після цього поверхню слід відмивати губкою або м'якою тканиною.

Річ у тім, що таблетки для посудомийок у своєму складі містять твердий порошок. Саме тому ними легко відчищати жирні плями. А його абразивна поверхня дає можливість відмивати навіть старі та засохлі залишки їжі. Однієї таблетки вистачить для очистки всієї духовки. Тож спробуйте.

Нещодавно "Телеграф" розповідав, чим і як відмити ручки духової печі. Допоможуть народні засоби — сода та оцет. Поєднайте ці речовини та нанесіть на поверхню старою зубною щіткою або губкою. Потріть, залиште на кілька хвилин, і тоді змивайте. Готово.