Навушники впали у воду: як їх врятувати від поломки

Читать на русском
Автор
З навушниками може трапитися неприємна ситуація
З навушниками може трапитися неприємна ситуація. Фото Canva

Пристрій ще можна врятувати завдяки деяким діям

Бездротові навушники — це корисний винахід 21 століття, який полегшує нам життя. Не потрібно постійно підключати дріт і тримати телефон чи ноутбук біля навушників. До того ж їх легко чистити. Але буває так, що гаджет раптово опиняється у воді, і це стає проблемою.

Є один простий спосіб, як врятувати ситуацію, пише Apple Lab. Насамперед їх потрібно оперативно витягти і повитирати з води, наскільки це можливо ганчіркою або серветкою.

Після цього можна перейти до внутрішнього сушіння. Як на Android, так і на iPhone, є опція WaterEject. Щоб її активувати, зокрема, на айфоні потрібно завантажити застосунок "Команди".

  • Далі скачайте команду WaterEject й оберіть пункт Get Shortcut.
  • Внизу екрану з'явиться опція "Додати надійну швидку команду".
  • Підключіть навушники до пристрою й перейдіть до WaterEject у застосунку "Команди".

Варто закрити всі сенсори і отвори, виняток — лише динаміки. Таким чином, ефект від цієї дії буде більшим. Оберіть Begin Water Ejection і натискайте на цю опцію, поки не вийде вся вода. Але у жодному разі не варто при цьому одягати навушники.

Щодо Android, тут все так само. Єдине — не потрібно скачувати додаток "Команди". Одразу завантажуйте застосунок WaterEject і дотримуйтеся інструкції. Просто активуйте функцію викидання води з динаміків.

Раніше "Телеграф" писав, що робити у ситуації, коли смартфон не знаходить серед пристроїв ваші навушники. Причиною можуть бути збої у програмному забезпеченні, велика відстань або проблеми сумісності.