Якщо у вас перегрівається ноутбук, треба обов’язково це зробити

Читать на русском
Автор
Як діяти у разі перегріву ноутбука Новина оновлена 01 квітня 2024, 11:23
Як діяти у разі перегріву ноутбука. Фото Canva

Існують різні причини перегрівання техніки

Якщо ви помітили, що ноутбук починає "виснути", або раптово вимикається, то ймовірно, пристрій перегрівається. Тому техніка починає працювати значно повільніше та гірше. Це не можна залишати без уваги, бо електронні схеми можуть перегоріти. До речі, ми вже розповідали, що робити, коли зависає телефон.

Як повідомляє Stylus, спершу потрібно взагалі вимкнути ноутбук і дати йому відпочити. Тоді слід очистити системи охолодження техніки. Для цього знадобиться стиснене повітря: продувайте вентиляційні отвори короткими струменями. У разі потреби можна відчепити нижню частину техніки та видалити пил і бруд з важко доступних місць.

Неправильне місце

Експерти кажуть, що не варто користуватися технікою під прямим сонцем або там, де дуже спекотно. Через високу температуру та сонце, ноутбук починає перегріватися, відповідно це створює нам проблеми. Ставте його у приміщенні з середньою температурою повітря.

Велике навантаження

Якщо ви відкрили одразу кілька вкладок у браузері чи програм, то це не дивно, що ноутбук починає надмірно грітися. Річ у тім, що будь-які ігри чи програми великою мірою ускладнюють роботу техніки. Тому не варто відкривати багато вкладок.

Термопаста

Для звичайного користувача непомітно, коли термопаста висихає. Однак, для того, щоб тепло відводилося правильно, його верхня частина має бути покрита цим засобом. Чим більше ви користуєтеся ноутбуком, тим швидше доведеться змінювати термопасту. Така потреба може виникнути вже через 2-3 роки після придбання техніки.

Функція BIOS

Якщо ноутбук нагрівається, ви можете спробувати простий метод. Треба прибрати шум вентилятора процесора або відеокарти. Для цього потрібно активувати функцію BIOS. Її можна знайти у позиціях "Монітор обладнання" або "Стан працездатності". Шукайте розділ "Вентилятор ЦП" — "Контролер Q-Fan" — "Розумний вентилятор ЦП". Активуйте.

Непризначені місця

Дуже часто користувачі тримають техніку на ковдрі, подушці чи на колінах. Утім, таким чином, ви закриваєте виходи, і тепло не відводиться через корпус. Користуєтеся ноутбуком лише на твердих поверхнях.

Раніше "Телеграф" писав, яка підступна звичка шкодить процесору та батареї телефона. Йдеться про застосунки, які працюють у фоновому режимі. Їх треба вимикати, бо через це витрачається велика кількість енергії.