Замість набридлих омлетів та яєчні: незвичайний сніданок із чотирьох яєць

Читати російською
Автор

Заради такого омлету захочеться прокидатися раніше

Пишний ароматний омлет чи швидка яєчня – що може бути кращим до сніданку? Саме завдяки цим стравам ми забуваємо про голод до обіду.

Якщо вдома є яйця, ми з Shuba пропонуємо не зупинятися лише на цих двох стравах та приготувати з яєць незвичайну запіканку. Її особливість у тому, що цей продукт використовується у відвареному вигляді! А ось гриби можна використовувати як свіжі, так і сушені. В останньому випадку вам просто потрібно відварити їх до готовності.

Як приготувати яєчну запіканку з грибами

Інгредієнти на 2 порції:

  • курячі яйця – 4 шт.;
  • печериці – 400 г;
  • твердий сир – 50 г;
  • цибуля – 1 шт.;
  • сіль, перець чорний мелений — на свій смак.

Для заливки:

  • молоко 2,5% — 80 г;
  • борошно пшеничне – 15 г;
  • соняшникова олія – 25 г;
  • зелень, сіль, перець чорний мелений – на свій смак.

Спосіб приготування:

  1. Яйця відварюємо, даємо охолонути, чистимо і подрібнюємо.
  2. Чистимо і дрібно нарізаємо гриби та цибулю. Обсмажуємо їх на сковороді з рослинною олією.
  3. Змішуємо підготовлені інгредієнти, солимо, перчимо і викладаємо у форму.
  4. Для приготування заливки борошно відправляємо в молоко і добре перемішуємо. Додаємо рослинну олію, сіль, перець і зелень, знову все перемішуємо.
  5. Приготовленою молочною масою заливаємо яєчно-грибну суміш, посипаємо натертим та сиром і відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на 10-15 хвилин.

Подаємо готову яєчну запіканку з соусом тартар. Смачного.