Не побачите жодної мурахи: натуральні засоби проженуть усіх комах

Читать на русском
Автор
2999
Позбутися дрібних комах непросто
Позбутися дрібних комах непросто. Фото Згенеровано ШІ ("Телеграф")

Мурашки не зможуть перебувати у вашому будинку

Мурахи – найпоширеніші домашні шкідники і мало хто любить ділити з ними простір. Одна з причин, через яку мурах так багато, полягає в тому, що вони можуть їсти практично все і жити практично будь-де. Тому якщо хочете позбутися мурах, важливо з’ясувати, що саме приваблює їх у вашу оселю, а потім вже шукати способи прогнати комах з дому.

Раніше ми ділилися простим способом проти мух та комарів у будинку. Тепер разом з Better Homes and Gardens розповімо, як боротися з мурахами.

Що приваблює комах до будинку

  1. Продукція. Мурахи їдять майже все, що їдять люди. Але особливо їх приваблюють солодощі. Липкі залишки варення, крапля меду чи викинутий льодяник — це чудові джерела поживних речовин для мурах. І як тільки хоч один знайде солодощі, він приверне за собою решту колонії.
  2. Вологість. Щоб вижити, мурахам потрібна їжа та вода. Коли вони знаходять хороше джерело води, вони залучають решту колонії. Таким чином, зламані труби, рослини в горщиках, конденсат у ванних кімнатах і миски з водою для домашніх тварин можуть залучити мурах.
  3. Укриття. Хоча мурахи настільки малі, що можуть знайти притулок практично будь-де, їм подобається будувати колонію всередині теплого і затишного будинку, якщо це можливо. Тому якщо вони знайдуть спосіб проникнути всередину будинку, почнуть облаштовуватися в ньому.

Як позбутися мурах за допомогою натуральних засобів

Якщо у вашому будинку завелися мурахи, використовуйте відразу кілька засобів, щоб прогнати їх. Так боротьба буде ефективнішою.

Оцет та вода. Змішайте два інгредієнти в розпилювачі у співвідношенні 1:1 і розпорошите цю суміш скрізь, де ви помічали мурах. Не забувайте про точки входу, такі як підвіконня або плінтуси. Якщо ви будете використовувати засіб раз на тиждень, побачите помітне поліпшення.

Цитрусові. Мурахи просто ненавидять запах лимонів та апельсинів. Досить просто розкласти шкірку цих плодів по будинку і забути про мурах.

М’ята перцева, евкаліпт, олія чебрецю, олія чайного дерева — це натуральні репеленти від мурах. Для досягнення найкращих результатів змішайте кілька крапель ефірної олії з 2 склянками води та розпорошіть суміш навколо плінтусів, вікон та дверей вашого будинку.

Кориця містить речовину, яка ефективно відлякує та вбиває мурах. Посипте мелені прянощі біля плінтусів, вікон та дверей і комахи не зайдуть у ваш будинок.

Кайєнський або чорний перець. Посипте перцем місця, звідки мурахи проникають у будинок. Також ефективний проти мурах розчин води з перцем.

Раніше "Телеграф" розповідав, як прогнати крота з дачної ділянки. Купувати пастку не доведеться, достатньо використати неприємні запахи.