7 корисних лайфхаків для дому, які зроблять господарство простішим

Читать на русском
Автор
Корисні поради для дому Новина оновлена 29 березня 2024, 11:52
Корисні поради для дому. Фото Canva

Ці прості дії зроблять ведення господарства легшим

Ми настільки звикаємо до звичного розміщення речей у будинку, що часто немає бажання щось змінювати. Це ж стосується й наведення ладу. Раніше ми розповідали, як очистити диван від плям, а тепер дізнайтеся, які корисні лайфхаки стануть у нагоді в домі.

Наприклад, одним з них є маркування ключів, пише "В курсі". Часто їх так багато, що плутаєш, котрий для чого. Простим рішенням буде помалювати ключі лаками для нігтів. Так, ви з легкістю зможете їх відрізняти.

Для свіжості насіння

Зазвичай у пакування з одягом чи взуттям, ставлять маленькі пакетики кремнезему. Це речовина, яка чудово поглинає вбирає воду. Якщо ви вже використовували насіння цієї весни й вам трохи залишилось, тоді його варто покласти в окрему коробку та долучити туди кілька пакетиків із цими кристалами. Таким чином, насіння залишатиметься в хорошому стані й не або проростатиме.

Для зняття наклейок

Дуже часто діти та підлітки люблять клеїти наліпки на холодильник, полиці та шафи. Це має досить неестетичний вигляд і хочеться швидше їх зняти. Для цього знадобиться шпатель — поступово віддирайте наклейки, дуючи струменем повітря з фену.

Коли запотіває дзеркало

Під час того, як приймаємо душ чи ванну, пара покриває усі поверхні. Є корисний лайфхак, що з цим робити. Візьміть невелику кількість автомобільного воску на дзеркало та зачекайте. А тоді натріть ним поверхню ганчіркою чи тканиною.

Від дряпання стін

Красиві картини та фото на стінах вдало доповнюють інтер'єр. Однак, нерідко краї рамок дряпають стіни та створюють нам проблеми. Вихід є: потрібно зробити захисні прокладки з гарячого клею та приліпити їх з боку рамки, яка дотикається до стіни. Тоді натирання не буде.

Для м'якості килиму

Якщо ваш килим є досить твердим і незручним, цю ситуацію можна змінити. Просто поставте під ваш килим шар ковроліну. Він є достатньо бюджетним, але зробить поверхню набагато м'якшою.

Для чистки абажуру

Так, абажури гармонійно доповнюють будь-який простір, адже створюють затишок. Однак, на них дуже швидко накопичується пил і якщо є домашні улюбленці, то й шерсть. Вологою ганчіркою їх чистити не дуже практично. Тут ідеально підійде валик для збирання пилу. Спробуйте.

Раніше "Телеграф" розповідав, як ефективно почистити мікрохвильову піч. Для цього треба розбавити лимонний сік з водою і нанести його всередину побутової техніки. Губкою потріть у складних місцях. Вона блищатиме чистотою.