За ремонт віддасте цілу зарплату: чому заборонено ставити ноутбук на м’які поверхні

Читать на русском
Автор
3199
Чи можна ставити ноутбук на коліна Новина оновлена 19 квітня 2024, 23:54
Чи можна ставити ноутбук на коліна. Фото Згенеровано ШІ (Телеграф)

Розповідаємо, як правильно працювати за ноутбуком в ліжку

Ноутбук — неймовірно зручний пристрій, адже працювати за ним можна будь-де. Однак виявляється, що є місця та поверхні, куди ставити цей пристрій заборонено. Раніше ми розповідали, які шкідливі звички псують ваш ноутбук, а тепер ділимося, чому не можна ставити його на ліжко чи коліна.

Попри те, що ноутбук можна поставити будь-куди, оскільки це портативний пристрій, розташовувати його не можна на м’яких поверхнях. Про це розповіли на Главред.

Чому не можна ставити ноутбук на коліна, ліжко чи диван

  • По — перше, це може вплинути на вашу поставу. Краще сидіти на стільці за столом, щоб спина трималася рівною.
  • По-друге, є ризик пошкоджень. Ваш ноутбук може впасти, якщо він стоїть на колінах. Також, якщо ви щось п’єте, пристрій, що стоїть на колінах, має ризик бути облитим рідиною.
  • По-третє, перегрів. Якщо ноутбук стоїть на м’якій поверхні, він не отримує достатню кількість вентиляції для розсіювання тепла. Оскільки компоненти ноутбука розташовані близько один біля одного, тепло при роботі накопичується біля корпусу.

Як правильно працювати за ноутбуком в ліжку

На колінах ноутбук повинен бути розташований так, щоб монітор був злегка відкинутий назад і був розміщений на рівні очей. Зап’ястя повинні лежати. Заборонено працювати напівсидячи або лежачи на животі — так перенапружується спина.

Раніше "Телеграф" розповідав, як зарядити телефон без світла. Ми поділилися корисними порадами.