На аромат прибіжать сусіди і проситимуть рецепт: найпростіший пиріг "чотири склянки"

Читати російською
Автор

Проста, швидка та ситна випічка

Швидка випічка завжди рятує в тих випадках, коли намічається несподівана зустріч з друзями, або хочеться чогось смачненького, домашнього, але без зайвої метушні. У такому випадку можна спекти тертий пиріг з сиром або звернути увагу на страву, інгредієнти для якої можна вимірювати склянками.

Пиріг "Чотири склянки" виходить надзвичайно ніжним, пишним та ароматним. А рецептом з нами поділилися на Facebook-сторінці "Сад, город, рецепти".

Як приготувати пиріг "Чотири склянки"

Інгредієнти:

  • кефір — 1 ст.;
  • цукор — 1 ст.;
  • манна крупа — 1 ст.;
  • молоко — 1 ст.;
  • сіль — щіпка;
  • яйця — 2 шт.;
  • масло вершкове — 50 г;
  • борошно — 150 г;
  • розпушувач — 1 пакетик;
  • пудра цукрова – 100 г;
  • сік половини лимона.

Спосіб приготування:

  1. Змішати кефір, манну крупу, яйця, цукор, розтоплене вершкове масло, залишити набухнути періодично помішуючи.
  2. Додати просіяне борошно, сік лимона, перемішати.
  3. Викласти тісто у застелену пергаментом форму.
  4. Випікати у попередньо розігрітій до 180 градусів духовці близько 60 хвилин.
  5. Ще гарячий пиріг у формі полити теплим молоком та залишити остуджуватися.
  6. Цукрову пудру змішати з лимонним соком і цією глазур’ю змастити зверху пиріг.

А якщо ви любите смачну випічку, рекомендуємо приготувати пишну сирну ватрушку за рецептом "Телеграфа". Випічка здивує вас ароматом і приголомшливим смаком, що повертає дитинство.