Найкрасивіші крашанки без хімічних барвників: всього два компоненти — і стильний колір гарантовано (відео)

Читати російською
Автор
Новина оновлена 28 березня 2024, 15:40

Метод фарбування простий і наступний

Скоро Великдень, а це означає, що час збирати рецепти і лайфхаки для найважливішого християнського свята. Ми ділились рецептом надзвичайно красивої і смачної Олександрійської паски. Тепер розповідаємо, як із натуральних барвників отримати стильний оливковий колір крашанок.

Оливковий колір — це ніжний та елегантний відтінок, який відрізняється від традиційних кольорів крашанок. Ці крашанки цілком безпечні для вашого здоров'я, адже вони виготовлені з натуральних барвників — куркуми та каркаде. Як зробити їх, розповіла українська кулінарна блогерка ask_edith.

Цей лайфхак дуже простий у виконанні, з ним впорається навіть дитина. Вам не потрібні спеціальні навички або знання, а інгредієнти для фарбувального розчину легкодоступні та недорогі.

Щоб пофарбувати яйця, вам знадобиться 1 столова ложка куркуми та 2-3 столові ложки чаю каркаде (або 4-5 пакетиків). Перш за все, змішайте куркуму та каркаде в каструлі. Додайте яйця. Залийте водою і доведіть до кипіння.

Зменшіть вогонь до середнього і варіть 15 хвилин. Дістаньте яйця з відвару і дайте охолонути.

Якщо хочете отримати більш насичений колір, залиште яйця у відварі на декілька годин настоятися. Ви можете експериментувати з кількістю куркуми та каркаде, щоб отримати бажаний відтінок.

Цей лайфхак допоможе вам зробити красиві та оригінальні крашанки без використання штучних барвників. Також ми розповідали, як за 30 секунд приготувати вдалу глазур для пасок.