Врожай будете збирати відрами: як підживлювати лохину навесні

Читать на русском
Автор
Родючість лохини збільшить правильне підживлення  (зображення створено за допомогою ШІ) Новина оновлена 28 березня 2024, 17:17
Родючість лохини збільшить правильне підживлення (зображення створено за допомогою ШІ). Фото Телеграф

Щоб збільшити врожай лохини, треба знати, як правильно її підживлювати.

Весна – час, коли природа прокидається від зимової сплячки і все навколо оживає. Саме тоді потрібно приділити особливу увагу лохині – кущам лохини, щоб вони порадували нас рясним врожаєм солодких ягід. Правильне підживлення є запорукою здоров'я і родючості цих чудових рослин. Також, вам буде цікаво дізнатись, як підживлювати малину.

Як підживлювати лохину

Перша порція підживлення має забезпечити кущі поживними речовинами для активного росту та формування квіткових брунечок. Для цього підійде комплексне добриво з високим вмістом фосфору, наприклад, суперфосфат (40-60 г/кв.м) або добриво для плодових рослин з формулою NPK 10-20-20 чи 10-30-20.

Розсипте гранули навколо кущів після розпускання бруньок, але до періоду цвітіння. Акуратно розпушіть верхній шар ґрунту, щоб добриво могло легко проникнути в коріння. Ця підгодівля стане стартовим майданчиком для пишного цвітіння лохини.

Після періоду цвітіння лохина потребує додаткового живлення для наливання та дозрівання ягід. Для цього знадобиться добриво з високим вмістом калію та азоту, таке як калійна селітра (20-30 г/кв.м) або комплексне добриво формули NPK 20-10-20 чи 15-10-15.

Розсипте підживлювач під кущами через 2-3 тижні після закінчення цвітіння і ретельно полийте водою. Ці поживні речовини допоможуть лохині сформувати великі, соковиті ягоди, наповнені солодким ароматом літа.

Щоб захистити лохину від грибкових захворювань та шкідників, не забувайте про профілактичні обприскування. Використовуйте розчини на основі міді, такі як бордоська рідина, кожні 2 тижні до періоду цвітіння. Це допоможе попередити розвиток небезпечних інфекцій та забезпечить здоров'я кущів.

Раніше "Телеграф" писав, які дві рослини обов'язково варто посадити разом для великого урожаю. Також, ми писали, які хитрощі допомагають садівникам уберегти малину від заморозків.