Зі звичайного кулінара — у короля дерунів: ви досягнете цього завдяки простим хитрощам

Читать на русском
Автор

Ваші деруни проситимуть усі

Пишні золотаві деруни ми готуємо часто до сімейного обіду чи вечері. Здається, що приготувати цю страву дуже просто.

Однак часто картопляні млинці виходять сухими. Разом із "Важно знать" розповімо, як уникнути цього. Завдяки простим хитрощам ви перетворитеся зі звичайного кулінара на короля дерунів.

Як приготувати ідеальні деруни

Найголовніше для приготування смачної страви — вибрати правильну картоплю. Завжди потрібно брати коренеплід зі світло-коричневою шкіркою. У ньому більше крохмалю, який зробить твої деруни соковитішими.

Після натирання картоплі відіжміть зайвий сік. Однак не перестарайтеся — деруни вийдуть як сухарі.

При приготуванні деруни не забувайте про цибулю. Саме він додає страві смаку та аромату, надає їм золотистого кольору. Овочі краще натирати на тертці по черзі тоді суміш не буде темною.

Якщо з цибулею щось не вдалося, можна додати в масу трохи сметани. Вона зробить страву повітряною та легкою.

Яйця потрібні тільки в тому випадку, якщо картопля не дуже крохмалиста. Вони допоможуть дерунам не розвалюватись.

Не додавайте в картопляну суміш борошно — деруни перетворяться на гуму. Краще замінити її крохмалем.

Якщо не хочете поратися з картоплею, приготуйте деруни з капусти. Готуються вони просто, а виходять незвичними.