Язик можна проковтнути: молочне суфле з прошарком фруктового мармеладу

Читати російською
Автор

Тортик сподобається дітям та дорослим

Коли хочеться побалувати близьких смачненьким можна приготувати пісочне печиво, яке люблять дітки. Або ж звернути увагу на молочне суфле з прошарком фруктового мармеладу.

Цей десерт виходить легким, повітряним та дуже ніжним. А рецептом з нами поділилися на порталі "Українська ґаздиня".

Як приготувати молочне суфле з прошарком фруктового мармеладу

Інгредієнти:

Для мармеладного шару

  • банан – 2 шт.;
  • ківі – 2 шт.;
  • полуниця – 6 шт.;
  • цукор – за смаком;
  • агар-агар – 10 г;
  • вода – 30 мл;

Для молочного шару

  • сметана 20% – 150 г;
  • молоко – 200 мл;
  • жовток – 2 шт.;
  • цукор – 100 г;
  • сир – 180 г;
  • масло вершкове – 30 г;
  • крохмаль – 3 ст. л.;
  • ванілін – 1 пак.;
  • желатин – 10 г;
  • молоко – 100 мл;

Для основи

  • печиво – 100 г;
  • масло вершкове – 30 г;
  • Спосіб приготування:

Спосіб приготування:

  1. Печиво подрібнити в крихту в блендері або за допомогою пакета та качалки.
  2. Додати розтоплене вершкове масло і добре все перемішати.
  3. У формі, діаметром 18 см, обернути борти харчовою плівкою.
  4. Поступово утрамбувати крихту на дні, поставити форму в холодильник, доки готується начинка.
  5. Тим часом приготувати мармеладний шар. Для цього за допомогою блендера зробити пюре з бананів, ківі та полуниці, за бажанням додати цукор.
  6. Агар-агар залити водою, розмішати.
  7. Пюре довести до кипіння в сотейнику з товстим дном на середньому вогні. Необхідно постійно помішувати, щоб не пригоріло. Як тільки пюре закипить – додати розведений водою агар-агар і проварити 2 хвилини, регулярно помішуючи лопаткою. Або ж приготувати за інструкцією, зазначеною на упаковці.
  8. Для приготування молочного шару в окремій каструльці з товстим дном змішати: сметану, молоко, жовтки, цукор та крохмаль.
  9. Варити на середньому вогні, постійно помішуючи вінчиком.
  10. Як тільки з’являться перші бульбашки, необхідно проварити ще пів хвилини, щоб заварився крохмаль.
  11. Прибрати з вогню, додати ванілін та вершкове масло, добре перемішати. Щільно накрити плівкою і дати трохи охолонути.
  12. Як тільки охолоне крем – додати сир і розчинений желатин у 100 мл молока (желатин розчинити за інструкцією на упаковці).
  13. Добре перебити блендером до однорідної маси.
  14. Мармеладну суміш рівномірно розподілити поверх коржа.
  15. Викласти наступним шаром молочний крем. Відправити в холодильник на три години або на ніч для стабілізації.

А якщо ви любите смачні десерти, рекомендуємо приготувати ароматні шоколадні трюфелі за рецептом "Телеграфа". Їх можна зробити з начинкою із горішків, шматочків сухофруктів чи мармеладу.