Як повернути білизну кросівкам: хитрощі, які допоможуть

Читать на русском
Автор
Чистка білого взуття
Чистка білого взуття. Фото Freepik

Після такої чистки кросівки будуть сяяти чистотою

Білі кросівки виглядають завжди стильно та доречно. Однак, мінусом є те, що таке взуття важко чистити, бо найменші плями стають дуже помітними. Ми вже розповідали, як доглядати за замшевим взуттям навесні. Тепер дізнайтеся, як це робити з кросівками білого кольору.

Існує чимало різних професійних засобів для очищення взуття, але можна спробувати відмити його доступними засобами. "Телеграф" пропонує кілька народних засобів, які допоможуть.

Господарське мило

Його ще треба поєднати з дігтярним милом. Таку суміш потрібно нанести на білі кросівки приблизно на пів години. Потім тремо щіткою у місцях забруднень і змиваємо водою.

Сода

Цю речовину слід з'єднати з водою у рівних пропорціях, за бажанням можна ще додати прального порошку. Нанесіть розчин на кросівки та потріть. Хай стоїть так 20-30 хвилин. Потім змийте.

Зубна паста

Рекомендується взяти саме з ефектом відбілення. Це чудовий спосіб, як усунути жовтизну чи сірість з вашого взуття. Помастіть зубною пастою взуття та трохи зачекайте. Тоді ретельно почистіть та помийте.

Лимонний сік і сіль

З'єнайте 1 столову ложку солі та 2 столові ложки лимонного соку. Нанесіть ці речовини на ті місця, де бачите жовтизну. Залишіть їх на годину-дві. Після цього вимийте та посушіть.

Перекис водню

Це потужна речовина, яка здатна відбілити навіть старі забрудення. Розбавте його з водою в однаковій кількості та нанесіть на місцях, які пожовтіли. Ретельно почистіть та вимийте водою.

Раніше "Телеграф" розповідав, чим натерти кран, аби він блищав. Несподівано, але це звичайна олія. Вона очистить кран від нальоту та надасть йому блису.