Мало хто про це знає: чому не можна залишати пральну машинку з відкритими дверцятами

Читать на русском
Автор
375116
Дверцята пральної машини повинні бути зачинені
Дверцята пральної машини повинні бути зачинені. Фото Згенеровано ШІ ("Телеграф")

Дізнайтеся, як доглядати пральну машину, щоб не довелося її ремонтувати

Сучасним господиням важко уявити своє життя без пральної машини, яка значно полегшує побут. У великих сім’ях ця техніка працює практично без упину. Тому дуже важливо не забувати правильно доглядати машинку — періодично очищати і використовувати для прання якісні засоби.

Одне з основних правил користування машинкою — тримати її дверцята закритими. В іншому випадку вам доведеться викликати майстра з ремонту побутової техніки.

Чому не можна залишати дверцята пральної машини відчиненою

Після прання багато хто з нас залишає дверцята пральної машини прочиненою. Це робиться для того, щоб забезпечити достатню вентиляцію. Таким чином, видаляється скупчення водяної пари всередині пристрою і мінімізується ризик утворення цвілі.

Але насправді провітрювати машину потрібно через 3-5 хвилин після закінчення циклу прання і робити це не дуже довго, рекомендує Genialne.

Коли двері відчинені й висять у повітрі, її петлі піддаються навантаженню. Якщо це відбувається час від часу, нема про що турбуватися, але якщо пральна машина відкрита постійно, кріплення можуть вийти з ладу. Якщо це станеться, двері вже не будуть такими герметичними, як раніше.

А уникнути появи плісняви допоможе профілактичне полоскання сумішшю води та оцту. Залийте рідину у відсік для миючих засобів та встановіть режим полоскання. Вода дійде до всіх куточків і змиє забруднення, що накопичилися там.

Раніше "Телеграф" розповідав про явні ознаки швидкої поломки пральної машини. Перевірте, чи не потрібно звернутися в сервіс заздалегідь.