Встигніть до кінця місяця: які рослини варто посадити в березні

Читать на русском
Автор
14653
Посадка рослин у березні
Посадка рослин у березні. Фото Canva

Поспішайте, аби зібрати ранній урожай

Березень — це доволі плідний місяць для садівників і городників, адже вже можна починати роботу на своїх ділянках. І йдеться не лише про обрізку дерев чи прибирання саду та городу. Вже цілком можна садити різні рослини.

Перед тим, як садити рослини у відкритий ґрунт у березні, слід врахувати температуру, пише Ukr.media. Вона повинна бути принаймні +5. Деякі рослини будуть рости за такої температури.

Горох та квасоля

Бобові активно сіють у землю якраз наприкінці березня, зазвичай у цей час ґрунт вже прогрівається до +5-6°C. Такі рослини, як горох та квасоля містять азот, тож вони живлять землю та покращують її структуру. А для людей горох і квасоля цінні, бо містять у своєму складі багато корисних речовин, особливо білку.

Редиска

А також інші коренеплоди — редьку, дайкон, буряк можна сіяти, коли земля прогріта до +8-10°C. Тож у березні вже можна починати. Перевага цих овочів у тому, що вони здатні проростати вже через 20-30 днів після саджання.

Зелень

Петрушку, цибулю, кріп, щавель саме час сіяти у березні. Для них достатньо температури землі +3-5°C. До того ж зелень є стійкою до заморозків, тож не вагайтеся, саджати вже, чи ні.

Квіти

У березні саме час сіяти петунії, чорнобривці, айстри та гладіолуси, але тільки на розсаду. У відкритий ґрунт чи горщики будемо садити трохи пізніше. Вони стануть чудовою окрасою садів і прибудинкових територій згодом.

Нещодавно "Телеграф" писав про те, як прогнати з городу слимаків. Це можна зробити вручну, обробкою ділянки хімічними препаратами або ж використанням народних засобів. Оберіть собі варіант, який найбільше підходить для вашого городу.