Будуть обходити десятою дорогою: як відлякати щурів з саду та огороду

Читать на русском
Автор
Гризун Новина оновлена 27 березня 2024, 12:47
Гризун. Фото Pixabay

Найчастіше їх можна зустріти біля загону зі свійськими тваринами чи смітників

Щури, як і миші, можуть жити не тільки в будинках, а й саді чи городі. Для боротьби з ними можна використати механічні, хімічні та природні засоби, однак останній підходить тим, хто хоче прогнати їх більш гуманно.

Для цього знадобиться цибуля, перцеву м'яту та лавровий лист. Куди їх слід розкласти, аби забути про щурів, розповідає Express.

За словами фермера, щури дуже не люблять сиру цибулю. Для цього треба знайти щурячу нору, засипати всередину порізану сиру цибулю та засипати її землею. Він додав, якщо після такої процедури ви побачите ще більше нових дір, то це нормально. Щури будуть копати нові проходи, адже вони не захочуть вилазити з попередніх.

Виявилось, що ці гризуни не переносять цибулевий запах, тому навіть краще, якщо ви посадите цей овоч біля дір, які зробили щури.

Щурі також дуже не люблять олію перцевої м’яти. Змочіть в олії вату та занурте в нірку. Ватку необхідно міняти кожні 3 дні.

Однак якщо попередні засоби не допомогли, є один інгредієнт, який для щурів буде смертельним — лавровий лист. Вони будуть його їсти, не відчуваючи запах.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав про те, якими ще способами можна позбутись щурів на вашому городі чи саду.