Не пропустіть важливий момент: коли обприскувати дерева в саду

Читать на русском
Автор
18146
Не можна забувати про обприскування плодових дерев
Не можна забувати про обприскування плодових дерев. Фото freepik.com

Досвідчені садівники чудово знають, що мідний купорос захищає плодові дерева

Перше весняне обприскування плодових дерев надзвичайно важливе та обов’язково принесе свої плоди протягом сезону. Досвідчені дачники використовують для цього розчин мідного купоросу. Якщо провести процедуру правильно і своєчасно, це допоможе запобігти грибковим захворюванням і знищить усі бактерії на деревах.

Раніше ми розповідали, як правильно білити дерева навесні. Тепер розповімо про тонкощі, яких необхідно дотримуватися при обприскуванні дерев мідним купоросом.

Коли обприскувати дерева

На думку досвідчених садівників, обробку дерев купоросом можна розпочинати у лютому чи березні та проводити протягом усього вегетаційного періоду. Ідеальною умовою буде температура близько 6 градусів за Цельсієм. Це посилить ефект препарату.

Обприскування рекомендується проводити в похмурий та безвітряний день. Це дасть впевненість, що опади чи вітер не змиють корисну речовину з дерев.

Які дерева обробляти мідним купоросом

Насамперед мідним купоросом варто обприскати абрикоси та персики. Це запобіжить скручування листя — підступну, але поширену хворобу цих дерев.

Потім слід обприскати міддю вишню, сливу та черешню, щоб не дати місця бактеріальному раку кісточкових дерев. Протягом сезону можна повторити процедуру до 3 разів з інтервалом приблизно на тиждень.

Не можна забувати про яблуні та груші. Мідний купорос позбавить ці дерева від парші та садового фітофторозу. Ці дерева обробляють під час цвітіння та появи плодів.

Раніше "Телеграф" розповідав, як захистити рослини у своєму саду від равликів та слимаків. Нескладні дії допоможуть позбутися шкідників.