Шеф-кухарі полегшують собі роботу цими хитрощами: як легко натерти твердий сир

Читать на русском
Автор
3288
Корисні для кулінарів поради
Корисні для кулінарів поради. Фото ukr.media

Сир не прилипне до тертки і не злипнеться

Тертий сир часто входить до складу інгредієнтів різних страв. Звичайно, готовий продукт можна купити практично в будь-якому супермаркеті. Однак кулінари воліють використовувати саме свіжий продукт — так страва буде значно смачнішою та ароматнішою.

Однак натирати сир — не найшвидше заняття: часто він прилипає до тертки або збирається в грудки. Як зробити цей процес набагато простіше, розповідаємо разом із "Патріотами України".

Як швидко натерти твердий сир

Найпростіший спосіб — змастити тертку з обох боків соняшниковою олією або вершковим маслом. Це можна зробити за допомогою спеціального пензлика для змащування форм для випікання або просто руками.

Це дозволить сиру швидко і легко ковзати й процес стане набагато легшим. Сам продукт не прилипатиме до тертки і не збиратиметься в грудки.

Ще один лайфхак, який стане в пригоді для твердих або плавлених сирів — помістити продукт у морозильну камеру на 10 хвилин. Охолоджений сир легко натирається на тертці, не липне і з ним просто працювати.

Також досвідчені кулінари натирають сир не в миску, а над тарілкою з макаронами або піцою. Так роблять досвідчені шеф-кухарі в ресторанах, щоб тертий твердий сир не збирався в грудку.

До речі, твердий сир можна легко приготувати вдома. Виходить набагато смачніше покупного.