Три основні інгредієнти та кілька хвилин часу: голівка сиру практично з нічого

Читать на русском
Автор
1029
Такий сир готується без особливих зусиль
Такий сир готується без особливих зусиль. Фото ukr3story.com

Сир виходить смачним та ніжним

Сир — це один з найдавніших і найпопулярніших молочних продуктів, який має багатий смак і різноманітність текстур. Приготування сиру – це захоплюючий та творчий процес, що дозволяє кожному створити унікальний продукт із власним характером та ароматом.

Деякі сири вимагають особливих умов і готуються лише у сироварнях. У той час, як деякі з них, як, наприклад, адигейський, можна легко приготувати вдома. Також вдома можна приготувати твердий сир, інформує "Ukr story".

Як приготувати твердий сир

Інгредієнти:

  • сир — 1 кг;
  • молоко — 1 л;
  • масло вершкове — шматочок;
  • сіль за смаком;
  • сода — щіпка.

Спосіб приготування:

  1. Молоко трохи підігріти, додати сир.
  2. Перемішати та довести суміш до плавлення сиру. Проварити ще дві хвилини, поки сироватка не відійде.
  3. Масу процідити через сито та кілька шарів марлі, трохи віджати сироватку.
  4. Сир змішати з сіллю, содою та вершковим маслом, поставити масу на водяну баню.
  5. Варити сир постійно помішуючи до розплавлення.
  6. Форми змастити олією, викласти всередину сир, залишити ло повного вистигання.
  7. Після цього накрити кришкою і відправити в холодильник на 3 години або на ніч.

Раніше ми писали, як приготувати сир плавлений вдома. Його смачно їсти на сніданок, запиваючи чаєм чи кавою.