Три основні інгредієнти та кілька хвилин часу: голівка сиру практично з нічого
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 1029
Сир виходить смачним та ніжним
Сир — це один з найдавніших і найпопулярніших молочних продуктів, який має багатий смак і різноманітність текстур. Приготування сиру – це захоплюючий та творчий процес, що дозволяє кожному створити унікальний продукт із власним характером та ароматом.
Деякі сири вимагають особливих умов і готуються лише у сироварнях. У той час, як деякі з них, як, наприклад, адигейський, можна легко приготувати вдома. Також вдома можна приготувати твердий сир, інформує "Ukr story".
Як приготувати твердий сир
Інгредієнти:
- сир — 1 кг;
- молоко — 1 л;
- масло вершкове — шматочок;
- сіль за смаком;
- сода — щіпка.
Спосіб приготування:
- Молоко трохи підігріти, додати сир.
- Перемішати та довести суміш до плавлення сиру. Проварити ще дві хвилини, поки сироватка не відійде.
- Масу процідити через сито та кілька шарів марлі, трохи віджати сироватку.
- Сир змішати з сіллю, содою та вершковим маслом, поставити масу на водяну баню.
- Варити сир постійно помішуючи до розплавлення.
- Форми змастити олією, викласти всередину сир, залишити ло повного вистигання.
- Після цього накрити кришкою і відправити в холодильник на 3 години або на ніч.
Раніше ми писали, як приготувати сир плавлений вдома. Його смачно їсти на сніданок, запиваючи чаєм чи кавою.