Більше не купуватимете в магазині: приготуйте шпроти вдома

Читать на русском
Автор
2067
Чудова бюджетна закуска
Чудова бюджетна закуска. Фото 1000.menu

Шпроти вийдуть смачніші, ніж магазинні

Багато хто любить бутерброди зі шпротами, проте мало хто знає, що цю рибку можна легко приготувати вдома. Готується вона досить просто, незважаючи на те, що з підготовкою доведеться трохи попрацювати.

При цьому такі шпроти в маслі зберігаються близько тижня і виходять набагато смачнішими за магазинні. Рецептом із нами поділилися на Facebook-сторінці "Готуємо страви".

Як приготувати домашні шпроти

  • мойва (кілька, невелика салака) — 600-650 г;
  • рафінована олія — 100 г;
  • бульйонний кубик — 1 шт.;
  • чорний чай — 3 пак.;
  • часник — 3 зуб.;
  • лавровий лист — 5 шт.;
  • чорний перець — 6-7 гор.;
  • лушпиння цибулі — жменя;
  • сіль;

Спосіб приготування:

  1. Чай заварити у неповній склянці гарячої води, залишити на 20 хвилин.
  2. Мойву помити, відрізати голови, витягнути тонку кишку і залишити ікру та молоки.
  3. Цибулеве лушпиння помити, укласти на дно сковорідки, додати лаврові листи, часник, нарізаний пластинками.
  4. Зверху укласти щільними рядами рибку черевцями донизу.
  5. Зверху розкришити бульйонний кубик, посолити.
  6. Влити в сковорідку вистиглу заварку та олію.
  7. Накрити сковорідку кришкою, поставити на найсильніший вогонь і як тільки з’являться перші ознаки кипіння, зменшити вогонь до найменшого і залишити на 50 хвилин.
  8. Зняти кришку і знову додати вогонь до найсильнішого на 3-4 хвилини, щоб випарувалася зайва вода.
  9. Рибку охолодити та перекласти в баночку для зберігання, залити залишками заливки зі сковороди.
  10. Поставити у холодильник.

Раніше ми писали, як правильно зберігати консерви та шпроти. Багато хто припускається популярної помилки.