Мало хто знає: чи потрібно знімати плівку з сосисок перед варінням

Читать на русском
Автор
6782
В плівці чи без плівки варити сосиски
В плівці чи без плівки варити сосиски. Фото Народна правда

Мало хто знає, як правильно

Ми розповідали, що зробити з голубцями, щоб отримати смачнішу страву. Тепер розповідаємо, як насправді потрібно варити сосиски — в плівці чи без неї.

Часто у кулінарів виникає питання: чи потрібно знімати плівку перед варінням? Як пише Ukr.Media, це залежить від типу оболонки.

Які бувають плівки на сосисках

Натуральні та їстівні — це ковбасні оболонки з м'яса, колагенові. Їх не рекомендується знімати, адже вони безпечні та їстівні.

Штучні та синтетичні — целюлозні та поліамідні. Їх можна їсти, але рекомендується знімати перед варінням, адже після охолодження плівка може щільно прилипнути до сосиски.

Чому варто знімати плівку

Так страва отримує кращий смак, адже без плівки сосиски краще просочуються спеціями та ароматами. А ще знімати плівку з гарячої сосиски складно, тому краще зробити це заздалегідь. Без плівки сосиски виглядають апетитно.

Щоб легко зняти плівку, зробіть невеликий надріз на кінці сосиски. Підчепіть плівку надрізом і обережно зніміть. Промийте сосиски під проточною водою.

Після варіння можна облити сосиски холодною водою, щоб вони стали більш пружними. Також ми розповідали, як смачніше приготувати борщ.