Про м’ясо навіть не згадаєте: цей пісний салат виходить неймовірно смачним

Читать на русском
Автор
Ситно, смачно та корисно
Ситно, смачно та корисно. Фото babusyni-retsepty

Відмінна заміна вінегрету та оселедця під "Шубою"

У понеділок, 18 березня розпочався Великий піст. У цей час не можна лаятись, розважатися і необхідно відмовитися від шкідливих звичок. Також не можна вживати їжу тваринного походження.

Однак пісна їжа не означає несмачна, і ми з "Бабусиними рецептами" вам це доведемо. Сьогодні ми розповімо, як приготувати салат з буряком. У його складі бюджетні продукти, а приготування не забере багато сил. В результаті у вас на столі буде фантастична пісна страва.

Як приготувати пісний салат з буряком

Інгредієнти:

  • буряк – 1 шт.;
  • зелений горошок – 180 г;
  • часник – зубчик;
  • зелена цибуля – пучок;
  • петрушка – пучок;
  • сік половини лимона;
  • оливкова олія – 2 ст. л.;
  • соєвий соус – 2 ст. л.;
  • французька гірчиця – 2 ч. л.

Спосіб приготування:

  1. Буряк варимо до готовності, даємо йому охолонути, чистимо і натираємо її на великій тертці. Підготовлений овоч відправляємо до салатника.
  2. Чистимо і натираємо на дрібній тертці часник, відправляємо до буряків.
  3. Шинкуємо зелену цибулю та петрушку. Додаємо в салатник до буряків та часнику.
  4. У підготовлені овочі відправляємо зелений горошок.
  5. У салатник додаємо сік лимона, оливкову олію, гірчицю та соєвий соус. Все ретельно перемішуємо та подаємо на стіл.

Рекомендуємо також приготувати буряковий салат із горіхами. Це дивовижно смачна страва.