Всі додають це в каву і погіршують смак напою: стоп-лист для кавоманів

Читать на русском
Автор
26564
Не все варто додавати у каву
Не все варто додавати у каву. Фото Unsplash.com

Не всі популярні додатки покращують смак страви

Ми розповідали, які помилки у приготуванні кави роблять її несмачною. Тепер ділимось порадами, які стосуються культури пиття кави. Не всі популярні додатки слід класти у свою чашку — деякі з них тільки погіршать смак.

Цей популярний напій відмінно поєднується з цукром, молоком, вершками, і навіть лимоном. Але є продукти, які цей перелік не включає. Разом з Ukr.Media розповідаємо про них.

Солодкі сиропи

Перетворюють каву на цукрову бомбу. Порція лате з сиропом замінює тарілку вівсяної каші, але користі приносить значно менше. Та й смаку кави в такому напої не знайдеш.

Штучні підсолоджувачі

Багато хто спокушається на цукрозамінники, адже вони не містять калорій. Але кава з ними має специфічний присмак.

Згущене молоко

Цей продукт містить дуже багато калорій та цукру. Дві чайні ложки згущеного молока, які ви наливаєте у чашку, містять кілька ложок цукру. Це згубно впливає на смак.

Натомість варто додавати:

  • гірке какао — робить напій насиченим, яскравим та ароматним
  • Заряджає гарним настроєм на цілий день.
  • спеції — кориця, імбир, мускатний горіх надають напою східних ноток
  • сіль — допомагає розкрити аромат кави та нейтралізує частину гіркоти

Спробуйте ці добавки, щоб розкрити нові грані смаку вашої кави. Також ми розповідали, чим відрізняється арабіка від робусти.