Жодного чаювання без "Наташі": всі проситимуть тільки цю випічку

Читати російською
Автор

Близькі забудуть про магазинні солодощі

Смачніше магазинних десертів може бути тільки домашнє печиво. Тим більше, якщо готувати його легко і просто.

Разом із "Філіжанкою каві" ми приготуємо смачне, ванільне, вершкове з шоколадними нотками печиво. Його чудово прикрашають і доповнюють ізюм, курага та мак. Почастуйте їм близьких та друзів – і печиво з’їдять усе до останньої крихти.

Як приготувати печиво "Наташа"

Інгредієнти:

  • 1 яйце;
  • 100 г сметани;
  • 100 г вершкового масла;
  • 80 г цукру;
  • 300 г борошна;
  • 1 ч. л розпушувача;
  • 1 ст. л какао;
  • по щіпці солі та ваніліну;
  • 40 г кураги;
  • 30 г ізюму;
  • 1 ч. л маку.

Спосіб приготування:

  1. У мисці змішуємо розм’якшене вершкове масло, цукор, сіль та ванілін. Туди ж додаємо яйце та сметану. Все ретельно перемішуємо.
  2. В отриману масу всипаємо невелику кількість борошна разом з розпушувачем і перемішуємо. Поступово додаємо борошно і замішуємо м’яке, липке тісто.
  3. Відокремлюємо третину тіста, додаємо туди какао. Інше тісто змішуємо з родзинками, нарізаною курагою, маком, ретельно перемішуємо. Обидві частини тіста відправляємо у холодильник.
  4. Після цього розкочуємо шоколадне тісто, зверху викладаємо світле, розкочуємо в пласт товщиною в 1.5 с, нарізаємо на шматочки та посипаємо цукром.
  5. Викладаємо заготовки на лист і відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на 15 хвилин.

Рекомендуємо також пісочне кільце з арахісом. Ніхто не встане з-за столу, доки не з’їдять до останньої крихти.