Томати, перець й не тільки: що посадити на балконі навесні

Читати російською
Автор

Щоб посадити ці рослини, вам не знадобиться велика ділянка землі

На балконі багатоквартирного будинку можна вирощувати не лише гарні квіти, а й овочі. При чому для цього не потрібно багато місця та зусиль. Впоратися з вирощуванням овочів на балконі може навіть людина, яка раніше ніколи не робила цього.

Раніше ми розповідали, які квіти варто висадити на балконі. Тепер розповімо про овочі, які не обов’язково вирощувати у відкритому грунті.

Що посадити на балконі

На балконі дуже добре ростуть томати чері та коктейльні. Також для вирощування у контейнерах підходять сорти, що дають жовті плоди.

Огірки також підійдуть для вирощування у горщиках балконі. Тільки довгі стебла потрібно буде підв’язувати вертикально.

Крім цього для свого імпровізованого городу на балконі варто вибрати салат. Його можна посіяти, або посадити з кореня.

Звичайні рослини для балкона в багатоквартирному будинку — це редиска, а також зелена цибуля. Ці дві рослини потребують не спеціальних добрив, а тільки систематичного поливу.

У невеликих вазонах можна виростити гострий перець, урожаю якого вистачить на весь рік.

Як і коли садити овочі на балконі

Ідеальний час для посіву овочів для вирощування на балконі – рання весна. Балконні овочі потрібно сіяти, як і звичайні. Різниця лише в тому, що потім розсада опиниться у горщиках чи ящиках, а не на відкритому ґрунті.

Найкраще висадити ці рослини в ґрунт, призначений для посіву та підгортання, і додати трохи перліту, який його розпушить.

Згодом можна буде використовувати різні засоби для стимуляції росту рослин та захисту від шкідників.

У міських умовах рослинам можуть загрожувати голуби, котрі люблять проводити час на балконах. Раніше "Телеграф" розповідав, як відлякати набридливих птахів за допомогою запахів.