Томати, перець й не тільки: що посадити на балконі навесні

Читать на русском
Автор
На балконі можна вирощувати не лише квіти
На балконі можна вирощувати не лише квіти. Фото Згенеровано ШІ ("Телеграф")

Щоб посадити ці рослини, вам не знадобиться велика ділянка землі

На балконі багатоквартирного будинку можна вирощувати не лише гарні квіти, а й овочі. При чому для цього не потрібно багато місця та зусиль. Впоратися з вирощуванням овочів на балконі може навіть людина, яка раніше ніколи не робила цього.

Раніше ми розповідали, які квіти варто висадити на балконі. Тепер розповімо про овочі, які не обов’язково вирощувати у відкритому грунті.

Що посадити на балконі

На балконі дуже добре ростуть томати чері та коктейльні. Також для вирощування у контейнерах підходять сорти, що дають жовті плоди.

Огірки також підійдуть для вирощування у горщиках балконі. Тільки довгі стебла потрібно буде підв’язувати вертикально.

Крім цього для свого імпровізованого городу на балконі варто вибрати салат. Його можна посіяти, або посадити з кореня.

Звичайні рослини для балкона в багатоквартирному будинку — це редиска, а також зелена цибуля. Ці дві рослини потребують не спеціальних добрив, а тільки систематичного поливу.

У невеликих вазонах можна виростити гострий перець, урожаю якого вистачить на весь рік.

Як і коли садити овочі на балконі

Ідеальний час для посіву овочів для вирощування на балконі – рання весна. Балконні овочі потрібно сіяти, як і звичайні. Різниця лише в тому, що потім розсада опиниться у горщиках чи ящиках, а не на відкритому ґрунті.

Найкраще висадити ці рослини в ґрунт, призначений для посіву та підгортання, і додати трохи перліту, який його розпушить.

Згодом можна буде використовувати різні засоби для стимуляції росту рослин та захисту від шкідників.

У міських умовах рослинам можуть загрожувати голуби, котрі люблять проводити час на балконах. Раніше "Телеграф" розповідав, як відлякати набридливих птахів за допомогою запахів.