Зима не відступає, однак без тепла не обійдеться: якої погоди чекати до кінця тижня

Читать на русском
Автор
533
Весна в Україні
Весна в Україні. Фото Створено нейромережею для Telegtaf.com.ua

В деяких областях морозна погода

У четвер, 21 березня, погода в Україні не буде ще теплою. У частині країни пройдуть опади, можливо і мокрий сніг.

Про це йдеться на сайті Гідрометеорологічного центру. За даними синоптиків, у Києві буде хмарно з проясненнями, уночі місцями невеликий дощ та мокрий сніг, удень без опадів, вітер уночі північно-східний, 3-8 м/с, удень східний, 3-8 м/с. Температура повітря уночі +3…+1 градуси, удень +9…+11 градусів.

На заході України хмарно з проясненнями, без опадів, у Хмельницькому уночі місцями невеликий дощ та мокрий сніг; вітер північний, 3-8 м/с, в Ужгороді удень західний, 3-8 м/с. Температура повітря уночі +4…+1 градус, удень +6…+10 градусів.

На півночі України хмарно з проясненнями, без опадів, у Житомирі та Києві уночі місцями невеликий дощ та мокрий сніг; вітер уночі північно-східний, 3-8 м/с, удень східний, 3-8 м/с. Температура повітря уночі +4…+1 градус, удень +6…+10 градусів.

У центрі України хмарно з проясненнями; уночі невеликий дощ та мокрий сніг, удень місцями невеликий дощ, у Полтаві та Дніпрі удень без опадів; вітер уночі південно-східний, 3-8 м/с, удень південний, 5-10 м/с. Температура повітря уночі +4…+2 градуси, удень +7…+9 градусів.

На сході України хмарно з проясненнями, без опадів, вітер східний, 3-8 м/с. Температура повітря уночі +4…-1 градус, удень +7…+10 градусів.

На півдні України хмарно з проясненнями, уночі невеликий дощ та мокрий сніг, удень невеликий дощ, у Херсоні та Запоріжжі місцями; вітер уночі західний, 3-8 м/с, удень південно-західний, 5-10 м/с. Температура повітря уночі +4…+2 градуси, удень +6…+9 градусів.

Напередодні вихідних, 22 березня, в Україні стане ще трохи тепліше. У більшості областей повітря прогріється до +9°…+12° і лише на сході буде +7…+8 градусів тепла. Опадів цього дня практично не буде.

На вихідних, 23 і 24 березня, погода в Україні продовжить поступово підвищуватися. До кінця тижня в більшості областей уже буде +11…+14 градусів тепла, проте в неділю із заходу до нас прийдуть дощі.

Раніше "Телеграф" писав, коли краще обприскувати дерева від шкідників. Фахівці дали поради.