Буде пишніше, ніж у сусідки: чим удобрити герань для красивого цвітіння

Читать на русском
Автор
Після цього добрива пеларгонія буятиме Новина оновлена 20 березня 2024, 14:54
Після цього добрива пеларгонія буятиме. Фото Freepik

Підживити пеларгонію можна підручними засобами

Багато господинь люблять і розводять вдома герань (пеларгонія, калачики), тому що це невибаглива рослина, яка часто радує пишним цвітінням. Проте, щоб герань пишно цвіла, її треба час від часу удобрювати. "Телеграф" вже розповідав, що робити, якщо фіалка перестала цвісти, а сьогодні ділиться чим підживити пеларгонію.

Зазвичай "калачики" добре ростуть і цвітуть, проте після зими не зайвим буде удобрити рослини, пише ТСН. Зробити підживлення можна своїми руками із підручних засобів.

Чим підживити пеларгонію після зими

Добриво з дріжджами

Один із способів корисного підживлення "калачиків" — розчин із дріжджів. Зробіть розчин із 10 г сухих дріжджів та чотирьох склянок теплої води, ретельно перемішайте. Коли розчин охолоне до кімнатної температури, можна полити квіти. Дріжджі мають у своєму складі безліч корисних мікроелементів, які підживлюють ґрунт та сама рослина. Однак, пам’ятайте, що поливати герань розчином дріжджів не можна дуже часто — краще робити це на зміну сезонів — після зими і після літа.

Добриво з цукром

Підживити пеларгонію можна також солодкою водою. Для цього розведіть 2-3 ложки цукру у чотирьох склянках води кімнатної температури. Полийте цим розчином вазони з геранню. Таке підживлення допоможе рослині відновиться після зимового сезону і пишно цвісти в новому сезоні.

Раніше "Телеграф" розповідав секретний спосіб, як змусити цвісти орхідею. Після цієї процедури вже за тиждень з’являться нові бутони.