Тільки не використовуйте губку: як мити гумові чоботи, щоб не зіпсувати

Читать на русском
Автор
Простий спосіб очистити гумові чоботи
Простий спосіб очистити гумові чоботи. Фото Згенеровано ШІ ("Телеграф")

Правильний догляд за чоботями продовжить їх термін служби

Гумові чоботи носять не тільки рибалки та діти, які люблять бігати калюжами під час дощу. Сучасні моделі гумового взуття не лише захищають ноги від весняних дощів, але можуть бути стильним аксесуаром. Але вражаючий ефект може бути зіпсований, якщо чоботи будуть брудними або мати недоліки внаслідок неправильного догляду.

Раніше ми розповідали про правильний догляд за взуттям із замші. Тепер розповімо, як очищати гумові чоботи, щоб не зіпсувати їх.

Як доглядати за гумовим взуттям

Повернувшись додому, витріть бруд м’якою тканиною, змоченою чистою водою без додавання будь-яких засобів. За жодних обставин не використовуйте губку для миття посуду, оскільки вона може подряпати поверхню.

Бруд усередині чобіт можна видалити водою. Просто промийте взуття або протріть вологою ганчіркою. Потім переверніть чоботи, щоб видалити залишки води, і залиште до повного висихання.

Якщо у вас гумові чоботи з утепленням усередині, воду краще не використовувати. Для очищення скористайтесь содою. Приготуйте засіб для очищення, розчинивши 1 столову ложку харчової соди у 2 літрах води. Протріть чоботи всередині цим розчином, щоб видалити бруд і неприємний запах.

Після чищення подбайте про те, щоб добре висушити взуття. Намагайтеся не тримати гумове взуття біля батарей та обігрівачів, а також під прямим сонячним промінням. Це може негативно вплинути на матеріал.

Виробники гумових чобіт не рекомендують експериментувати з просоченням для цього виду взуття. Якщо хочеться захистити їх від впливу води та бруду, скористайтеся покупним засобом. Неперевірені методи та препарати можуть пошкодити гуму та позбавити взуття основних властивостей.

Раніше "Телеграф" розповідав, як захистити взуття від дощу. Доступні засоби зроблять туфлі непромокальними.