Екран смартфона не реагує на дотики: що робити

Читать на русском
Автор
Чому не працює екран телефона
Чому не працює екран телефона. Фото Freepik

Усунути проблему допоможуть прості дії

У випадках, коли екран смартфона перестає працювати, користувачі найчастіше звертаються у сервіс. Однак якщо ситуація не критична, проблему можна вирішити самостійно.

Знаючи декілька простих лайфхаків, можна врятувати свій ґаджет. Про це розповіли на politeka.

Що робити, якщо завис екран телефона

Найбільш поширений метод — перезавантажити телефон. Або ж його треба вимкнути і зачекати кілька секунд, після цього увімкніть звичним способом. Якщо проблема була в тому, що пристрій завис, ним можна спокійно користуватися.

Також екран може перестати реагувати на дотики через неправильну поклейку захисного скла. Якщо знявши його, сенсорна панель нормально працює, установіть аксесуар в іншого майстра.

Варто перевірити, чи працює цілий екран смартфона, чи його окрема ділянка. Для цього треба провести тест екрана, скориставшись вбудованими діагностичними інструментами для тестування. Так ви зможете дізнатися, які ділянка не працює.

Якщо жодна з вищесказаних порад не допомогла вам, варто звернутися до професіоналів. У сервісі визначать причину, чому не працює екран і усунуть проблему.

Раніше "Телеграф" розповідав, яку функцію треба відключити, щоб батарея телефона не псувалася. Ми поділилися простою, але дієвою порадою.