На дивані з'явилися плями: чим і як їх видалити власноруч

Читать на русском
Автор
Чистка дивану в домашніх умовах Новина оновлена 19 березня 2024, 08:56
Чистка дивану в домашніх умовах. Фото Canva

Забруднення з'являються несподівано та потребують видалення

У кожного у квартирі чи будинку є диван, адже на ньому комфортно відпочивати після робочого дня. Нерідко він забруднюється й залишаються плями, які важко вивести. Ми вже розповідали, як зробити прибирання у домі швидшим, а тепер дізнайтесь, чим відмити диван.

Перед тим, як використовувати засоби, треба позбутися зайвого сміття й пилу з дивану, пише "Телеграф". Можна спробувати порохотягом, однак, якщо є м'яка насадка, адже можна пошкодити поверхню. В іншому випадку спробуйте позбутися пилу вибивачкою для килимів. Змочіть покривало у воді, покладіть на поверхні та вибивайте пил. Так, він залишатиметься на покривалі.

Для чистки диванів можна використати народні засоби. Натріть трохи господарського мила, додайте засіб для миття посуду та розбавте все водою. Має вийти багато піни. Тоді чистіть всі проблемні місця. Після того витріть розчин вологою ганчіркою.

Якщо на диван впала жирна їжа, не біда. Треба посипати це місце сіллю або содою, й трохи зачекати. Для кращого ефекту можна ще почистити їх губкою з мийним засобом. Потім змийте все водою.

Буває й так, що на диван потрапило вино під час застілля. Спробуйте промокнути пляму серветкою, але не розтирайте, бо буде тільки гірше. Тоді засипте сіллю й почекайте. Пізніше повитирайте залишки ганчіркою.

А от кров з дивану можна видалити холодною водою, якщо вона ще свіжа. Або ж оцтовим розчином.

Нещодавно "Телеграф" писав, як відіпрати забруднені рушники. Варто скористатися засобом для миття посуду, харчовою содою та оцтом. Ці засоби допоможуть ефективно позбутися плям та інших забруднень.