Цей рецепт спитає навіть бабуся: після такого пирога захочеться облизати навіть деко

Читати російською
Автор

Приголомшлива випічка на швидку руку

Найрізноманітніші пироги — це чудова ідея і для сімейних посиденьок. Вони готуються вони просто, а виходять дивовижними.

Сьогодні ми з "Важно знать" поділимося найледачішим рецептом заливного пирога з цибулею та яйцем. На його приготування піде мінімум часу та прості продукти, а результат здивує всіх. Пиріг однаково смачний і в холодному, і в гарячому вигляді — тому його можна брати з собою на роботу або в школу.

Як приготувати заливний пиріг з цибулею та яйцем

Інгредієнти

Для тіста:

  • 300 г борошна;
  • 300 г кефіру;
  • 200 г сметани;
  • 5 яєць;
  • 2 ч. л. солі;
  • 20 г розпушувача для тіста.

Для начинки:

  • 5 яєць;
  • 150 г зеленої цибулі;
  • 20 г зелені петрушки;
  • 1 ст. л. сметани;
  • перець до свого смаку.

Додатково:

  • 1 ст. л. кунжуту для посипання;
  • 15 г вершкового масла;
  • 1 ч. л. панірувальних сухарів.

Спосіб приготування

  1. Для приготування начинки круто відварюємо яйця, чистимо від шкаралупи та нарізаємо невеликими кубиками. Також дрібно нарізаємо. Все змішуємо, солимо, перчимо і додаємо сметану. Ретельно перемішуємо.
  2. Для приготування тіста в миску вбиваємо яйця, додаємо сметану, кефір та перемішуємо віночком. У суміш просіюємо борошно з розпушувачем та перемішуємо до однорідного стану.
  3. Форму змащуємо вершковим маслом, присипаємо панірувальними сухарями та виливаємо половину тіста. Зверху викладаємо цибульно-яєчну начинку і рівномірно заливаємо тістом, що залишився. За бажанням присипаємо насінням кунжуту.

Форму відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на 50-60 хвилин. Подаємо з улюбленим напоєм.