Допоможе квашена капуста: як видалити плями на килимі

Читать на русском
Автор
Чистий килим — запорука затишку в кімнаті
Чистий килим — запорука затишку в кімнаті. Фото freepik.com

Незвичайний, але ефективний спосіб боротьби з плямами

Чищення килима – непросте завдання. Він досить легко становиться брудним, а очистити його не так вже й просто. Пилосос справляється з пилом, а для видалення плям потрібно використовувати інші засоби. Якщо сплатити за послуги професійної хімчистки килима немає можливості, доведеться звернутися до домашніх засобів. При цьому, як і у випадку з видаленням вм’ятин на килимі, вони можуть виявитися не менш ефективними.

Одним із дієвих засобів для очищення килима є квашена капуста.

Чим почистити килим

Для видалення стійких забруднень з килима спробуйте кухонну сіль. Просто увітріть засіб у плями і залиште на 10-20 хвилин. Після цього часу ви можете пропилососити килим, і сіль повинна видалити більшу частину бруду з волокон. Замість солі можна використовувати соду. Вона окрім очищення видалить неприємний запах пилу. Чищення килима таким способом безпечне та екологічне.

Також можна скористатися лайфхаком з квашеною капустою, радить Genialne. Дуже важливо використати саме квашену, а не кислу капусту.

Спочатку намочіть килим і дайте волозі трохи вбратися. З капусти відіжміть зайвий сік і натріть килим продуктом. Залиште засіб на 20 хвилин, а потім видаліть капусту за допомогою щітки. Кислота, що міститься в капустяному соку, розчинить бруд і видалить плями, і килим знову радуватиме око своєю чистотою.

Раніше "Телеграф" ділився лайфхаком, який допоможе значно скоротити час на прибирання. Завдяки йому робота по дому не буде тягарем.