Півонії будуть цвісти як божевільні: чим обов’язково полити їх навесні

Читать на русском
Автор
47115
Півонії потрібне підживлення
Півонії потрібне підживлення. Фото Згенеровано ШІ ("Телеграф")

Дізнайтеся, як доглядати півонії навесні

Півонії — прикраса будь-якого саду. Ці багаторічні квіти вважаються невибагливими та витривалими, але без належного харчування стебла можуть стати млявими, слабкими, а цвітіння знизиться. Півонії, що отримують достатнє харчування, ростуть з товстішими та міцнішими стеблами й великими квітковими бутонами.

Є два ідеальних моменти для підживлення півонії. Провесною, коли нові паростки досягають висоти близько 30-40 см. І після того, як півонії відцвітуть. Для весняного підживлення квіткарі рекомендують використовувати марганець, повідомляє Telegram-канал СОДа.

Як приготувати добрива для півонії

Для приготування живильного розчину необхідно 2-3 г марганцівки розчинити у 10 літрах води. Такого розчину вистачає на два кущі. Саме марганцевий розчин дезінфікує ґрунт та оберігає рослину від захворювання.

Після появи паростків потрібно копати землю навколо куща. Паростки можна окропити бордоською рідиною. На початку зростання пагонів можна внести добриво – аміачну селітру. Також можна внести під кущ перегній.

Рясно поливайте півонії двічі на місяць. Не пропускайте поливи, коли формується квітка та ростуть бутони. У цей час рослина особливо потребує вологи.

Раніше "Телеграф" розповідав, як підрізати лаванду навесні. Ця процедура спровокує пишне цвітіння кущів.