Снігопади та заморозки повертаються: на яку погоду чекати в Україні на початку робочого тижня

Читати російською
Автор
Новина оновлена 16 березня 2024, 17:20

Погода буде аж ніяк не весняною

Після відносно сонячного початку березня погода в Україні змінилася на похмуру та дощову. І такою вона залишатиметься і на початку нового робочого тижня.

Як йдеться у прогнозі Укргідрометцентру, трудові будні будуть сирими та хмарними, проте на сході країни та в Закарпатській області ближче до середини тижня стане трохи світліше.

На початку робочого тижня дощі очікуються по всій території України, а в західних областях може випасти мокрий сніг. Однак швидше за все зимові пейзажі побачити не світить, оскільки температура повітря вдень утримуватиметься на рівні +2…+5 градусів. На сході та півдні буде значно тепліше – в районі +10…+12 градусів.

Ближче до середини тижня на заході потеплішає в середньому на 2 градуси, а на сході можливе короткочасне похолодання до +7…+9 градусів.

Варто також зазначити, що в цей період також можливі нічні заморозки у західних та центральних областях. Подекуди стовпчики термометра впадуть до -2 градусів.

Погода 18 березня
Погода 19 березня
Погода 20 березня
Погода 21 березня

Як повідомлялося раніше, народний синоптик Володимир Деркач у коментарі "Телеграфу" зазначив, що наприкінці березня можна чекати на "повернення зими" з періодичними морозами.