До -7 та мокрий сніг: березень принесе в Україну зимові "сюрпризи" найближчими днями

Читать на русском
Автор
Згенеровано ШІ ("Телеграф") Новина оновлена 12 березня 2024, 08:04

Синоптики дали прогноз на 12-15 березня

До кінця робочого тижня в Україні очікується дощова погода. Також березень принесе сюрпризи у вигляді мокрого снігу. Ближче до вихідних синоптики обіцяють потепління.

Такий прогноз опубліковано на сайті Укргідрометцентру. Зазначається, що температура повітря в деяких областях ночами все ще може опускатися нижче 0.

Найхолоднішим днем цього тижня стане вівторок. Навпаки, найтепліший день очікується у п’ятницю.

12 березня синоптики обіцяють дощі у західних та центральних областях. У Кропивницькій, Черкаській, Житомирській областях пройде мокрий сніг. При цьому температура повітря підійматиметься до +7 градусів удень і в центральних може впасти до -3 ночі. На заході вночі до +3 в середньому. На півдні очікується до +8 вдень та до -1 вночі. У північній частині вдень до +6, а вночі до -4. У східних областях удень до +6, уночі — до -7.

У середу, 13 березня, дощова погода буде лише у південних областях. Температура повітря підніметься до +8 вдень і впаде до +2...+3 вночі. У центрі очікується до +5 вдень та до +2 вночі. У Західних областях буде до +8 градусів вдень та до +3 вночі. У північній частині країни стовпчики термометрів піднімуться до +5 вдень і впадуть до -1 вночі. На сході слід очікувати до +7 вдень та до -5 вночі.

14 березня погода в Україні буде такою самою, як у середу. Дощі пройдуть у південній частині країни, а температура повітря зміниться лише у північних областях. Вдень там очікується до +8, а вночі -1.

П’ятниця, 15 березня, стане знову дощовим днем на півдні України. Проте синоптики обіцяють потепління. Так, у центральних областях очікується до +9...+10 градусів вдень, а вночі — до +2. У північній частині країни вдень до +9, а вночі до +2. На заході очікується до +11 вдень та +2..+3 вночі. У південних областях удень стовпчики термометрів піднімуться до +10, а вночі до +3. У східній частині вдень до +8..+9, вночі — до +2.

Нагадаємо, раніше відомий синоптик Ігор Кібальчич розповів "Телеграфу", якою буде погода в Україні в середині березня.