Кінець "Барбігеймера", сукня Емми Стоун і танці Гослінга: найепічніші моменти "Оскара-2024" (фото)

Читати російською
Автор
Новина оновлена 11 березня 2024, 10:40

Цього року церемонія нагородження "Оскар" не обійшлася без курйозів

У ніч на 11 березня у Лос-Анджелесі відбулася церемонія нагородження кінопремії "Оскар". Цього року зірковий захід був наповнений курйозними ситуаціями та став історичним для України. Так, наша стрічка "20 днів у Маріуполі" отримала статуетку у номінації найкращий документальний фільм.

Серед головних курйозних подій — перформанс Райана Гослінга, голий вихід Джона Сіна та сукня Емми Стоун, яка розійшлася по швах прямо під час нагородження. До речі, цей "Оскар" став знаменним і для 22-річної співачки Біллі Айліш, яка вже отримала другу статуетку за свої саундтреки до фільмів. Також свій перший "Оскар" отримав актор Кілліан Мерфі, якого взагалі номінували вперше.

Біллі Айліш. Фото: Getty Images /Getty Images

Крім того, фанати жартують, що цей "Оскар" поклав кінець історії з "Барбігеймером". Як відомо, торік приблизно водночас на екрани вийшли дві культові стрічки "Барбі" та "Опенгеймер". І багато шанувальників кіно в соцмережах сперечалися, на який фільм краще сходити до кінотеатрів. Це явище в мережі отримало назву "Барбігеймер", проте тепер, коли "Опенгеймер" зібрав 7 статуеток "Оскар", протистоянню кінець.

Марґо Роббі. Фото: Getty Images /Getty Images

Перфоманс Раяна Гослінга

Під час церемонії нагородження кумедно нагадав про себе виконавець головної ролі Кена у фільмі "Барбі" Раян Гослінг. Актор запалив на сцені з хітом I’m Just Ken, який уже став культовим. Для церемонії Гослінг вибрав відповідний рожевий костюм із стразами, а під час виступу його підтримав шоу-балет. А його перформанс уже назвали справжньою революцією на "Оскарі".

Раян Гослінг. Фото: Getty Images /Getty Images

Сукня Емми Стоун

Цього року Емма Стоун отримала "Оскар", як найкраща актриса — вона зіграла Беллу Бакстер у картині "Бідні-нещасні". Під час виходу на сцену за своєю статуеткою в актриси просто по шву розійшлася розкішна світла сукня з відкритими плечима. До речі звинуватила вона в цьому Раяна Гослінга, оскільки дуже сміялася з його перформансу.

Емма Стоун. Фото: Getty Images /Getty Images

Голий вихід Джона Сіна

Ще один курйоз на "Оскарі" учудив актор Джон Сіна, який вийшов оголосити переможця в одній із номінацій абсолютно голим. Цей вихід був спланований заздалегідь і таким чином актор вирішив повторити задум фотографа та активіста ЛГБТ-руху Роберта Опеля в 1974 році.

Джон Сіна. Фото: Getty Images /Getty Images

Раніше "Телеграф" розповідав, що режисер "20 днів у Маріуполі" Мстислав Чернов вразив промовою на сцені "Оскара". Український фільм уперше отримав цю нагороду.