Кінець "Барбігеймера", сукня Емми Стоун і танці Гослінга: найепічніші моменти "Оскара-2024" (фото)

Читать на русском
Автор
Райан Гослінг влаштував справжню революцію на "Оскарі" Новина оновлена 11 березня 2024, 10:40
Райан Гослінг влаштував справжню революцію на "Оскарі". Фото Getty Images

Цього року церемонія нагородження "Оскар" не обійшлася без курйозів

У ніч на 11 березня у Лос-Анджелесі відбулася церемонія нагородження кінопремії "Оскар". Цього року зірковий захід був наповнений курйозними ситуаціями та став історичним для України. Так, наша стрічка "20 днів у Маріуполі" отримала статуетку у номінації найкращий документальний фільм.

Серед головних курйозних подій — перформанс Райана Гослінга, голий вихід Джона Сіна та сукня Емми Стоун, яка розійшлася по швах прямо під час нагородження. До речі, цей "Оскар" став знаменним і для 22-річної співачки Біллі Айліш, яка вже отримала другу статуетку за свої саундтреки до фільмів. Також свій перший "Оскар" отримав актор Кілліан Мерфі, якого взагалі номінували вперше.

Біллі Айліш, Оскар
Біллі Айліш. Фото: Getty Images

Крім того, фанати жартують, що цей "Оскар" поклав кінець історії з "Барбігеймером". Як відомо, торік приблизно водночас на екрани вийшли дві культові стрічки "Барбі" та "Опенгеймер". І багато шанувальників кіно в соцмережах сперечалися, на який фільм краще сходити до кінотеатрів. Це явище в мережі отримало назву "Барбігеймер", проте тепер, коли "Опенгеймер" зібрав 7 статуеток "Оскар", протистоянню кінець.

Марго Роббі, Оскар
Марґо Роббі. Фото: Getty Images

Перфоманс Раяна Гослінга

Під час церемонії нагородження кумедно нагадав про себе виконавець головної ролі Кена у фільмі "Барбі" Раян Гослінг. Актор запалив на сцені з хітом I’m Just Ken, який уже став культовим. Для церемонії Гослінг вибрав відповідний рожевий костюм із стразами, а під час виступу його підтримав шоу-балет. А його перформанс уже назвали справжньою революцією на "Оскарі".

Раян Гослінг, Оскар
Раян Гослінг. Фото: Getty Images

Сукня Емми Стоун

Цього року Емма Стоун отримала "Оскар", як найкраща актриса — вона зіграла Беллу Бакстер у картині "Бідні-нещасні". Під час виходу на сцену за своєю статуеткою в актриси просто по шву розійшлася розкішна світла сукня з відкритими плечима. До речі звинуватила вона в цьому Раяна Гослінга, оскільки дуже сміялася з його перформансу.

Емма Стоун, Оскар
Емма Стоун. Фото: Getty Images

Голий вихід Джона Сіна

Ще один курйоз на "Оскарі" учудив актор Джон Сіна, який вийшов оголосити переможця в одній із номінацій абсолютно голим. Цей вихід був спланований заздалегідь і таким чином актор вирішив повторити задум фотографа та активіста ЛГБТ-руху Роберта Опеля в 1974 році.

Джон Сіна, Оскар
Джон Сіна. Фото: Getty Images

Раніше "Телеграф" розповідав, що режисер "20 днів у Маріуполі" Мстислав Чернов вразив промовою на сцені "Оскара". Український фільм уперше отримав цю нагороду.